Sūrio sausainiai „Vokeliai

Varškės sausainių gaminimas užima nedaug laiko, o ingredientų reikia visiems prieinamų. Šie sausainiai yra unikalūs dėl trikampės voko formos. Iš šių ingredientų paruošite apie 30 skanių ir aromatingų sausainių.  Skubėkite į virtuvę ir pasigaminkite šių gardžių sausainių.

Sudedamosios dalys

Varškės tešlos vokeliams paruošti reikia:

  • 230 g miltų;
  • 200 gr varškės;
  • 100 g sviesto;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos;

Maisto gaminimo procedūra

  1. Sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su varške.
  2. Suberkite kepimo miltelius, druską ir miltus. Užminkykite vientisą tešlą.
  3. Padalykite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite iki 3 mm storio. Stikline ant tešlos išpieškite apskritimus.
  4. Dabar suformuokite būsimus sausainius į trikampius vokus. Vieną apskritimo pusę pamerkite į cukrų. Sulenkite apskritimą per pusę, cukraus puse į vidų. Tada vieną pusę vėl pamirkykite cukruje ir perlenkite tešlą per pusę, cukraus puse į vidų. Vieną gauto varškės tešlos voko pusę pamirkykite cukruje ir cukrumi į viršų dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  6. Gero apetito!

Parašykite komentarą