Pieno mielių tešla su gyvomis mielėmis

Mielinė tešla yra labiausiai paplitusi tešla. Kiekviena namų šeimininkė turi savo receptą, kaip gaminti šią tešlą, iš kurios galima iškepti skaniausius suktinukus, pyragus ir bandeles. Šiandien norėčiau jums pristatyti vieną iš savo mėgstamiausių paprastos mielinės tešlos su pienu ir gyvomis mielėmis receptų. Šį receptą radau garsaus virėjo V. Pokhlebkino knygoje. Kepti iš šios tešlos visada skanu ir pavyksta. Pagal šį paprastą receptą galėsite smagiai padirbėti su mieline tešla!

Sudedamosios dalys

Norint paruošti mielinę tešlą ant pieno su gyvomis mielėmis, mums reikės:

  • pieno – 200 ml;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • cukraus – 2 šaukštai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • gyvosios mielės – 25 g;
  • miltų – 550 g (apytiksliai).

Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmasis žingsnis – paruošti užkandį. Pašildykite 100 ml pieno (pieno temperatūra neturi viršyti 40 laipsnių, karštesnis pienas neleis mielėms pradėti veikti ir rūgimo procesas neprasidės, todėl mielinės tešlos negausime), supilkite jį į dubenį, suberkite cukrų ir gyvas mieles.
  2. Išmaišykite plaktuvu ir uždengę palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
  3. Po 30 minučių troškinys bus šiek tiek putojantis ir burbuliuojantis. Jei nėra burbuliukų ir troškinys neputoja, kaltos gyvosios mielės; tai reiškia, kad jos nepakankamai šviežios (arba prastos kokybės), o iš tokio troškinio minkyti tešlą nėra prasmės – ji paprasčiausiai nepakils.
  4. Į rūgpienį įpilkite druskos, likusią pusę pieno ir augalinį aliejų (pienas ir aliejus turi būti kambario temperatūros).
  5. Miltus persijokite į dubenį. Į dubenį pamažu suberkite miltus, iš pradžių maišydami tešlą šaukštu, o paskui minkydami rankomis. Būkite atsargūs, kad miltų nepridėtumėte per daug, kitaip mielinė tešla bus rupi. Miltų naudokite tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
  6. Iš mielinės tešlos iškočiokite rutulį, įdėkite į dubenį ir palikite šiltoje (be skersvėjo) vietoje 30-60 minučių, kad pakiltų. Uždenkite dubenį rankšluosčiu (galite uždengti maistine plėvele), kad tešla neišsilydytų. Tešla turėtų padvigubėti. Kildinimas gali trukti šiek tiek ilgiau, daug kas priklauso nuo kambario temperatūros.
  7. Mūsų mielinė tešla su pienu ir gyvomis mielėmis paruošta. Galite jį išminkyti ir pradėti formuoti gardžias bandeles, bandeles ar kitus mėgstamus kepinius. Tik nepamirškite, kad prieš kepdami bandeles (suformuotus pyragėlius, bandeles, bandeles ir t. t.) turite bent 30 minučių pastovėti, kad mielinė tešla vėl pakiltų, tada jūsų kepiniai bus purūs ir skanūs.
  8. Gero apetito!

Parašykite komentarą