Šiuos skanius, minkštus ir purius varškės keksiukų žiedus labai paprasta pagaminti ir jie puikiai tinka pusryčiams su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos. Juos galima patiekti su cukraus pudra, uogiene, džemu, kondensuotu pienu, medumi ar grietine.
Sudedamosios dalys
Varškės keksiukų žiedams pasigaminti reikės:
- minkšto varškės sūrio – 200 g (galima nusipirkti pakuotėse);
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 1 paketėlis;
- miltų – 60-80 g;
- sodos – 1/4 šaukštelio;
- kepimui skirto aliejaus;
- cukraus pudra.
Maisto gaminimo procesas
- Į varškę suberkite cukrų ir kiaušinį, išmaišykite, suberkite druską, sodą, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
- Į varškės masę suberkite miltus ir iš tešlos suformuokite rutulį (tešla turi būti puri). Nedėkite per daug miltų, nes kitaip keksiukai bus kaip guminiai,
- Formuojant geriau šiek tiek pabarstyti miltais.
- Tešlą iškočiokite kočėlu iki 0,3-0,5 cm storio. Iš stiklinės išpjaukite apskritimus ir kiekvieno apskritimo viduryje išpjaukite mažesnę skylutę (aš naudojau mineralinio vandens dangtelį).
- Likusią tešlos dalį iškočiokite į rutulį ir padarykite tą patį. Prieš pjaustydami puodelio ir dangtelio kraštus pamirkykite miltuose, kad apskritimai gerai išsikirptų ir nepriliptų prie puodelio. Prieš kepant miltų perteklių nusibraukite (šepetėliu), kad jie nesudegtų aliejuje.
- Keptuvėje aukštais kraštais arba puode įkaitinkite augalinį aliejų ant didelės ugnies, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite keksiukus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Paruoštus keksiukų žiedus paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
- ir patiekite.
- Tai purūs, minkšti ir gardūs varškės keksiukai.
- Tikiuosi, kad jums patiks ir nustebins šis paprastas skanių varškės koldūnų žiedų receptas!