Sviesto kremas su kondensuotu pienu tortui

Sviesto kremo su kondensuotu pienu pyragui receptas yra gana paprastas ir populiarus. Tačiau vis dėlto ne visi gamina šį kremą. Kodėl? Kremui reikia aukštos kokybės produktų be augalinių priedų, todėl etiketėje atidžiai perskaitykite sviesto ir sutirštinto pieno sudėtį. Sviestas turi būti ne mažiau kaip 82 % riebumo, kondensuotas pienas – ne mažiau kaip 8,5 % riebumo, jo sudėtyje turi būti tik pienas ir cukrus.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti torto sviesto kremą su kondensuotu pienu, reikės:

  • 82 proc. riebumo sviestas – 200 gr;
  • kondensuotas pienas – 1 stiklainis (380 g);
  • vanilinio cukraus – 0,5 pakelio (nebūtina).

Maisto gaminimo procesas

  1. Leiskite sviestui pastovėti kambario temperatūroje 1-1,5 valandos (jis turi suminkštėti).
  2. Sviestą plakite mikseriu nedideliu greičiu, kol taps purus.
  3. Tada suberkite vanilinį cukrų ir toliau plakant dalimis supilkite kambario temperatūros sutirštintą pieną.
  4. Kremas sutirštės ir taps gana purus.
  5. Skanus sviesto kremas su kondensuotu pienu, paruoštas pyragui, gali būti naudojamas pyragams aptepti ir šonams iškloti. Šis kremas taip pat puikiai tinka tortams puošti.
  6. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą