Pasukų pyragas su uogiene

Tai skanus, absoliučiai naudingas receptas, kurį galima pagaminti iš lengvai fermentuotos uogienės ir vakarykščio kefyro. Tai visada pavyksta! Jis labai aromatingas ir minkštas, šiek tiek drėgnas. Tai puikus priedas prie šviežiai užplikytos arbatos!

Sudedamosios dalys

Kefyro pyragui su uogiene paruošti reikės:

  • Bet kokia uogienė, gali būti ir sena (aš naudojau obuolių uogienę) – 1 puodelis;
  • kefyro – 1 puodelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 1/2 puodelio;
  • miltų – 2 puodeliai;
  • sodos – 1 šaukštelis;
  • prieskonių – pagal savo skonį;
  • cukraus pudros pabarstymams.

Maisto gaminimo procesas

  1. Prieš pradėdami kepti, įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų.
  2. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki putų.
  3. Sudėkite uogienę ir kefyrą ir išmaišykite.
  4. Įmaišykite miltus, prieskonius (aš naudojau cinamoną ir kardamoną) ir sodą.
  5. Supilkite tešlą į pyrago formą. Pyragą ant kefyro su uogiene kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
  6. Patikrinkite parengtį sausu degtuku. Jei tešla nelimpa prie rungtynių – kepinys paruoštas!
  7. Paruoštą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą