Jei norite pasigaminti sveikus ir skanius pusryčius, mūsų aguonų sūrio pyrago receptas garintuve kaip tik jums. Jie labai purūs, o kadangi jų nereikia kepti, puikiai tinka paįvairinti net ir mažų vaikų mitybą.
Produktai Sūrio pyragėliai su aguonomis (garintuve)
Varškės sūris (5 % riebumo) – 200 gr
Cukrus – 50 gr
Manų kruopos – 75 gr
Aguonos (mėlynos) – 20 gr
Didelis kiaušinis – 1 kiaušinis.
Druska – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su aguonomis (garintuve)
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su aguonomis (garintuve) – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus sūrio pyragams su aguonomis gaminti. Naudojome įprastą varškės sūrį briketuose, kurio riebumas – 5 %. Nusprendėme atsisakyti miltų ir naudoti manų kruopas. Jei norite, įmaišykite vanilės. Trūkstamas aguonas galima pakeisti sezamo sėklomis.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su aguonomis (garintuve) – 2 etapas
Kaip gaminti aguonų sūrio pyragėlius (garintuve):
Dideliame dubenyje varškę sutrinkite paprasta šakute. Įmuškite didelį kiaušinį. Maišykite.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su aguonomis (troškintuve) – 3 etapas
Suberkite visą cukrų. Išmaišykite.
Gaminimo nuotrauka: Sūrio pyragėliai su aguonomis (garintuve) – 4 žingsnis
Dabar atėjo laikas kruopoms ir aguonoms. Išmaišykite. Varškės tešla paruošta.
Recepto nuotraukos: Sūrio varškėčiai su aguonomis (garintuve) – 5 žingsnis
Į garų viryklės indą supilkite reikiamą kiekį vandens. Būsimus sūrio pyragėlius sudėsime į krepšelį, iš tešlos suformuodami šiek tiek suplotus rutuliukus (tešla nėra labai tanki, bet ją galima formuoti drėgnomis rankomis), ir įdėsime į garus. Šis procesas trunka 25 minutes.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su aguonomis (garintuve) – 6 etapas
Sūrio pyragaičiai garintuve paruošti.
Į lėkštę dedami orūs aguonų sūreliai ir patiekiami skanūs pusryčiai.
Gaminimo nuotrauka: Sūrio pyragėliai su aguonomis (garintuve) – žingsnis Nr. 7
Mėgaukitės!