Šokoladiniai kreminiai keksiukai

Norėčiau jums pasiūlyti subtilių šokoladinių varškės pyragaičių receptą. Jie labai gražūs ir turi įdomių įtrūkimų. Būtinai pagaminkite šiuos paprastus ir nepaprastai skanius keksiukus!

Sudedamosios dalys

Šokoladiniams sūrio keksiukams pagaminti reikia:

  • sviestas – 125 gr;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • pieno – 60 ml;
  • miltai – 200 gr;
  • cukraus – 180 gr;
  • kakavos – 3 šaukštai;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
  • Varškės sluoksniui:
  • per sietelį pertrintas varškės sūris (arba varškė) – 150 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 50 gr.

Metodas

  1. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir kakava.
  2. Į dubenį įmuškite du kiaušinius ir įberkite 180 g cukraus.
  3. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol masė taps puri ir vientisa.
  4. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą bei pieną ir dar kartą suplakite.
  5. Į miltų, kepimo miltelių ir kakavos mišinį įmaišykite kiaušinių mišinį.
  6. Mišinį labai gerai išmaišykite silikonine mentele. Tešla turi būti vientisa ir nelipni.
  7. Sumaišykite per sietelį pertrintą varškę (arba varškę), vieną kiaušinį ir 50 g cukraus.
  8. Kruopščiai išmaišykite.
  9. Tešlą paskirstykite į tortines, pripildydami jas iki pusės.
  10. Tada ant viršaus uždėkite 2 šaukštelius varškės mišinio.
  11. Varškę ir šokoladinius keksiukus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Sausu dantų krapštuku patikrinkite, ar jie jau paruošti.
  12. Taip atrodo supjaustyti keksiukai.
  13. Patiekite šiuos gardžius, kvapnius, švelnius šokoladinius varškės pyragėlius su sūriu.
  14. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą