Norėčiau jums pasiūlyti subtilių šokoladinių varškės pyragaičių receptą. Jie labai gražūs ir turi įdomių įtrūkimų. Būtinai pagaminkite šiuos paprastus ir nepaprastai skanius keksiukus!
Sudedamosios dalys
Šokoladiniams sūrio keksiukams pagaminti reikia:
- sviestas – 125 gr;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- pieno – 60 ml;
- miltai – 200 gr;
- cukraus – 180 gr;
- kakavos – 3 šaukštai;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
- Varškės sluoksniui:
- per sietelį pertrintas varškės sūris (arba varškė) – 150 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 50 gr.
Metodas
- Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir kakava.
- Į dubenį įmuškite du kiaušinius ir įberkite 180 g cukraus.
- Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol masė taps puri ir vientisa.
- Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą bei pieną ir dar kartą suplakite.
- Į miltų, kepimo miltelių ir kakavos mišinį įmaišykite kiaušinių mišinį.
- Mišinį labai gerai išmaišykite silikonine mentele. Tešla turi būti vientisa ir nelipni.
- Sumaišykite per sietelį pertrintą varškę (arba varškę), vieną kiaušinį ir 50 g cukraus.
- Kruopščiai išmaišykite.
- Tešlą paskirstykite į tortines, pripildydami jas iki pusės.
- Tada ant viršaus uždėkite 2 šaukštelius varškės mišinio.
- Varškę ir šokoladinius keksiukus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Sausu dantų krapštuku patikrinkite, ar jie jau paruošti.
- Taip atrodo supjaustyti keksiukai.
- Patiekite šiuos gardžius, kvapnius, švelnius šokoladinius varškės pyragėlius su sūriu.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!