Dėl vyšninių slyvų pažįstamas sūrio pyragas įgauna lengvą rūgštelę, vaisių aromatą ir tampa ryškia įprastų pusryčių visai šeimai įvairove.
Ingredientai Sūrio pyragaičiai su vyšninėmis slyvomis (keptuvėje) (8 porcijoms)
Vyšninės slyvos (arba slyvos) – 150 g
Riebi varškė (5-9 %) – 500 gr.
granuliuotas cukrus – 70 g
Kvietiniai miltai – 70 g
Mažas kiaušinis – 2 vnt.
Augalinis aliejus – 50 ml
Druska – žiupsnelis
Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Vanilė – patarimas
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su vyšnine slyva (keptuvėje)
Kaip paruošti receptą: Sūrio varškėčiai su vyšnine slyva (keptuvėje) – 1 žingsnis.
Paruoškite visus vaisių sūrio pyragams gaminti skirtus ingredientus keptuvėje. Mano vyšninės slyvos yra mažos ir rūgščios, todėl jei mėgstate saldžiai, įberkite daugiau cukraus.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su vyšninėmis slyvomis (keptuvėje) – 2 etapas
Kaip keptuvėje gaminti sūrio pyragėlius su alycha:
Giliame dubenyje sumaišykite varškę ir cukrų. Šiame sūrio pyragėlių su vyšnių slyva recepte naudojau naminę varškę, tačiau galite naudoti ir parduotuvėje pirktą 5-9 proc. riebumo varškę. Jei ji grūdėta, pertrinkite ją per sietelį.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su vyšnine slyva (keptuvėje) – 3 žingsnis
Įmuškite 2 kiaušinius (arba vieną, jei jie dideli) ir gerai išmaišykite. Galite naudoti virtuvinį kombainą arba maišytuvą, bet aš maišiau šakute.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su alycha (keptuvėje) – žingsnis Nr. 4.
Suberkite cukrų, miltus, vanilę ir kepimo miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės. Konsistenciją galima koreguoti pridedant miltų, nes ji labai priklauso nuo varškės drėgnumo ir kiaušinių dydžio. Naudojau 70 g miltų.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su alycha (keptuvėje) – 5 žingsnis
Nuplaukite vyšnines slyvas, išimkite sėklas ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Odą galite palikti. Jei akmenį sunku atskirti ir jis gražiai neišeina, nesijaudinkite, gabalėliai vis tiek bus gerai jaučiami paruoštuose sūrio pyraguose.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su alycha (keptuvėje) – 6 etapas
Į sūrio pyrago tešlą su alycha sudėkite supjaustytus vaisius.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su vyšninėmis slyvomis (keptuvėje) – 7 žingsnis
Drėgnomis rankomis suformuokite sūrio pyragą, dėkite jį į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite iš vienos pusės 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Gaminimo nuotrauka: Sūrio varškėčiai su alycha (keptuvėje) – 8 žingsnis
Apverskite mentele į kitą pusę ir kepkite sūrio pyragėlius dar 3 minutes, kol suminkštės.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su Alycha (keptuvėje) – žingsnis Nr. 9
Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite desertą. Paruoštus sūrio pyragėlius su alycha patiekite šiltus, su kondensuotu pienu, grietine arba uogų padažu.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su vyšnine slyva (keptuvėje) – 10 žingsnis
Vaisiniai sūrio pyragaičiai paruošti. Gero apetito!