Sūrio pyragaičiai, kurie visada veikia! Sūrio pyragaičiai su tryniu ir manų kruopomis visada gerai išlaiko savo formą, kepant neišbėga, tačiau išlieka minkšti ir labai skanūs.
Produktai Sūrio pyragaičiai ant trynio
Varškės sūris 5% – 400g
Kiaušinių tryniai – 2 gr.
Cukrus – 40 gr
Manna – 30 gr
Druska – 1 žiupsnelis
Vanilinas – 1 žiupsnelis
Džiovinti vaisiai (nebūtina) – pagal skonį
Miltai – sūrio pyragams
Augalinis aliejus – kepimui
Cukraus milteliai patiekimui (nebūtina) – pagal skonį
Vaizdo receptasSūrio pyragėliai ant kiaušinių trynių
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškės pyragaičiai ant kiaušinių trynių
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai ant kiaušinių trynių – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus. Kad būtų lengviau įsiminti: 200 g varškės reikia 1 kiaušinio trynio, 1 valgomojo šaukšto manų kruopų ir 1 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį) cukraus. Dėl patogumo pasvėriau visus ingredientus. Vanilinas neprivalomas. Taip pat galite įdėti džiovintų vaisių arba cukruotų vaisių.
Mano varškės sūris yra 5 % riebumo, supakuotas į pakelį, panašus į pastą. Nenaudoju neriebaus, daugiau kaip 5 % – taip pat, nes kepant sūrio pyragaičiai išteka.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynių – 2 žingsnis
Varškę sumaišau su tryniais, cukrumi, druska, manų kruopomis ir vanile (turiu vanilės pastos).
Jei varškė yra grūdėta arba nevienalytė, geriau ją suplakti panardinamuoju trintuvu arba pertrinti per sietelį.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynių – 3 žingsnis
Viską gerai išmaišau. Paruošta masė jau yra gana sausa ir tanki. Jei norite, įmaišykite džiovintų vaisių.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynių – žingsnis Nr. 4.
Uždengiu dubenį su sūrio pyrago mase kontaktine maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą nakčiai.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynių – žingsnis Nr. 5
Ryte masė bus tanki ir sausa.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai ant trynių – 6 žingsnis.
Aš gaminu sūrio pyragus. Kad būtų lengviau, galite sudrėkinti rankas vandeniu arba patepti jas augaliniu aliejumi.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynio – 7 žingsnis
Sūrio pyragaičių dydis ir forma priklauso nuo jūsų skonio. Paprastai valgau tokius aukštus, puodo formos sūrio pyragėlius. Paskleiskite juos ant miltais pabarstytos lentos.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant kiaušinių trynių – 8 žingsnis
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus paprastai gaminu 8 sūrio pyragus.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant kiaušinių trynių – 9 žingsnis
Sūrio pyragėlius apvolioju miltuose ir kepu įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgauna auksinę spalvą.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynio – 10 žingsnis
Sūrio pyragėlius kepiau ant vidutinės ugnies. Jei ugnis nedidelė, sūrio pyragaičiai plauks, jei didelė – viršus paruduos, bet vidus bus žalias.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant kiaušinių trynių – 11 žingsnis
Sūrio pyragaičiai tinka ir šilti, ir šalti.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynių – žingsnis Nr. 12
Jei norite, pabarstykite cukraus pudra arba patiekite su šviežia grietine, uogiene ar uogomis.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai ant trynių – žingsnis Nr. 13
Mėgaukitės arbatos gėrimu!