Šiandieniniai sūrio pyragaičiai su manų kruopomis yra švelnūs, minkšti ir su šiek tiek traškia plutele. Rekomenduoju jums savo sūrio pyrago receptą.
Ingredientai Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis (4 porcijoms)
Varškės sūris – 600 gr.
Kiaušiniai – 3 vnt.
Cukrus – 60 gr (3 šaukštai)
Druska – 0,25 šaukštelio.
Manna – 60 g (4 šaukštai) + 100 g duonai kepti
Sultanės – 50 g
Augalinis aliejus kepimui – 100 ml
Grietinė (patiekti) – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su manų kruopomis
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – 2 žingsnis.
Varškę sudėkite į dubenį.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – 3 žingsnis
Į varškę įmuškite kiaušinius.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – 4 žingsnis
Suberkite cukrų, druską ir manų kruopas (4 valgomuosius šaukštus). Gerai išmaišykite, palikite 20-30 minučių pastovėti (manų kruopos turi išbrinkti).
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis – žingsnis Nr. 5.
Nuplaukite rūgštynes karštame vandenyje, nusausinkite.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – 6 veiksmas
Į sūrio pyrago masę įmaišykite sultenių. Gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – 7 veiksmas
Drėgnomis rankomis suformuokite sūrio pyragėlius ir apvoliokite juos manų kruopose.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su manų kruopomis – 8 žingsnis.
Taip paruoškite visus sūrio pyragus.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis – 9 veiksmas
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Paruoštus sūrio pyragėlius supilkite į karštą aliejų. Kepkite sūrio pyragėlius ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos. Kepkite sūrio pyragėlius iš vienos pusės 4-5 minutes.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su manų kruopomis – 10 žingsnis
Tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – žingsnis Nr. 11
Sūrio pyragėliai su manų kruopomis paruošti.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su manų kruopomis – žingsnis Nr. 12
Patiekite šiltą, su grietine.
Gero apetito!