Sūrio pyragėliai su kiniškais kopūstais

Originalių patiekalų gerbėjai įvertins šį neįprastą nesaldžių varškės sūrelių su Pekino kopūstais receptą. Sūrio pyragėliai yra sultingi ir labai įdomaus skonio – tikrai pavykęs kulinarinis eksperimentas!

Produktai
Varškės sūris – 250 g
Pekino kopūstai – 100 g
Miltai – 2-3 šaukštai + dulkėms berti
Kiaušinis (kiaušinio trynys) – 1 vnt.
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus (kepimui) – 1 valgomasis šaukštas.
Mums nereikės žalio kiaušinio baltymo, kuris liks po virimo. Naudokite jį gamindami nesaldų varškės apkepą be miltų, sultingus vištienos kotletus su varške ar bet kurį kitą pasirinktą patiekalą.

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su kiniškais kopūstais
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su kiniškais kopūstais – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Geriausia vartoti varškę, nes pagrindinį skystį sūrio pyragėlių tešlai suteikia kininiai kopūstai.
Jei pageidaujate, Pekino kopūstus galima pakeisti Savojos kopūstais arba jaunais baltaisiais kopūstais.
Įmuškite kiaušinį ir atskirkite trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymo nereikia – galite jį naudoti, kaip norite.
Šiame procese taip pat reikia verdančio vandens.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su Pekino kopūstais – 2 žingsnis
Smulkiai susmulkinkite kopūstus.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su kiniškais kopūstais – 3 žingsnis.
Susmulkintus kopūstus sudėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite lėkšte arba dangčiu ir palikite 10 minučių. Po to nusunkite vandenį ir kruopščiai išspauskite kopūstus nuo skysčio pertekliaus.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su kiniškais kopūstais – 4 žingsnis.
Į kopūstus sudėkite kiaušinio trynį ir varškę, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami dalimis įberkite miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau – tai priklauso nuo to, kiek drėgna varškė ir kaip gerai išspaudėte kopūstus).

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su kiniškais kopūstais – 5 žingsnis.
Viską gerai išmaišykite.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su kiniškais kopūstais – žingsnis Nr. 6.
Mišinį iškočiokite į maždaug 4 cm storio dešrą. Supjaustykite dešrą maždaug 2 cm storio gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su Pekino kopūstais – 7 žingsnis.
Tešlos gabalėlius pabarstykite miltais, suformuokite rutuliukus ir šiek tiek suplokite. Sūrio pyragėlius apsukite plokščiąja peilio puse, kad gautųsi beveik vienodi rutuliukai.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su Pekino kopūstais – 8 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Nesaldintus sūrio pyragėlius su kiniškais kopūstais kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes.

Recepto nuotrauka: Pekino kopūstų sūrio pyragėliai – 9 žingsnis.
Iškeptus sūrio pyragėlius sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę 10-12 minučių.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su kiniškais kopūstais – žingsnis Nr. 10
Nesaldūs sūrio pyragėliai su Pekino kopūstais paruošti. Jei pageidaujate, galite juos pagardinti grietine ar kitu pasirinktu padažu.
Gero apetito!

Parašykite komentarą