Sūrio pyragaičiai keptuvėje

Norėčiau pasidalyti įdomiu keptuvėje keptų varškės pyragėlių receptu. Pyragėliai labai skanūs, o viduje – tuščiaviduriai. Juos galite patiekti prie sriubos arba paruošti arbatos vakarėliui. Šį receptą mačiau Annos Kalmykovos, ačiū už jį!

Sudedamosios dalys

Norėdami pagaminti šiuos sūrio pyragėlius keptuvėje, turime:

  • 250 g varškės;
  • 600 g (+/-) miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 šaukštelio geriamosios sodos;
  • citrinos sulčių, kad užgesintų sodą;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus (tešlai);
  • augalinio aliejaus kepimui.

Maisto gaminimo procesas

  1. Dubenyje sumaišykite varškę ir grietinę. Įmuškite kiaušinius.
  2. Masę gerai išmaišykite, suberkite cukrų ir druską.
  3. Užgesinkite sodą su citrinos sultimis.
  4. Į varškės mišinį suberkite sodą ir augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
  5. Tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Iš pradžių tešlą išmaišykite šaukštu.
  6. Kai tik tešla tampa rutuliuku, dėkite ją ant silikoninio kilimėlio arba stalo, pabarstykite miltais ir minkykite. Tešla bus minkšta, švelni ir šiek tiek lipni.
  7. Paruoštą varškės tešlą iškočiokite kočėlu iki maždaug 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite apskritimus, kurių dydį galite pasirinkti (tai bus mūsų būsimos bandelės).
  8. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Į keptuvę atsargiai sudėkite varškės paplotėlius.
  9. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  10. Paruoštus varškės pyragėlius iš keptuvės išverskite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Nuotraukoje matyti tortilijų viduje esanti ertmė. Tortilijos yra skanios ir subtilios tiek karštos, tiek šaltos, išbandykite jas!
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą