Norėčiau pasidalyti įdomiu keptuvėje keptų varškės pyragėlių receptu. Pyragėliai labai skanūs, o viduje – tuščiaviduriai. Juos galite patiekti prie sriubos arba paruošti arbatos vakarėliui. Šį receptą mačiau Annos Kalmykovos, ačiū už jį!
Sudedamosios dalys
Norėdami pagaminti šiuos sūrio pyragėlius keptuvėje, turime:
- 250 g varškės;
- 600 g (+/-) miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 šaukštelio geriamosios sodos;
- citrinos sulčių, kad užgesintų sodą;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 3 šaukštai grietinės;
- 1 šaukštelis druskos;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus (tešlai);
- augalinio aliejaus kepimui.
Maisto gaminimo procesas
- Dubenyje sumaišykite varškę ir grietinę. Įmuškite kiaušinius.
- Masę gerai išmaišykite, suberkite cukrų ir druską.
- Užgesinkite sodą su citrinos sultimis.
- Į varškės mišinį suberkite sodą ir augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
- Tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Iš pradžių tešlą išmaišykite šaukštu.
- Kai tik tešla tampa rutuliuku, dėkite ją ant silikoninio kilimėlio arba stalo, pabarstykite miltais ir minkykite. Tešla bus minkšta, švelni ir šiek tiek lipni.
- Paruoštą varškės tešlą iškočiokite kočėlu iki maždaug 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite apskritimus, kurių dydį galite pasirinkti (tai bus mūsų būsimos bandelės).
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Į keptuvę atsargiai sudėkite varškės paplotėlius.
- Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- Paruoštus varškės pyragėlius iš keptuvės išverskite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Nuotraukoje matyti tortilijų viduje esanti ertmė. Tortilijos yra skanios ir subtilios tiek karštos, tiek šaltos, išbandykite jas!
- Gero apetito!