Tarkuotų uogų pyragas

Tarkuotų uogų pyragas – tai paprastas ir skanus pyragas, kurį galite pasiūlyti savo šeimai vakaro arbatai. Jį lengva pagaminti. Galite naudoti šviežias ar šaldytas uogas arba tirštą uogienę. Išbandykite – tai puikus pyragas!

Sudedamosios dalys

Trintam uogų pyragui pasigaminti reikės:

  • Tešlai:
  • sviestas – 100 gr;
  • cukraus – 80 gr;
  • žalias kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • šalto vandens – 50 ml;
  • ekstra klasės miltai – 250 gr.
  • Įdarui:
  • bet kokių uogų (šviežių arba šaldytų) – 200 gr;
  • cukraus – 2-3 šaukštai;
  • krakmolo – 2 šaukštai;
  • cukraus pudros pabarstymams.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į persijotus miltus suberkite druską, cukrų ir susmulkintą šaltą sviestą.
  2. Viską išminkykite rankomis, kol taps trupiniai. Tada įpilkite žalio kiaušinio trynį ir 50 ml šalto vandens.
  3. Greitai išminkykite tešlą, kuri iš pradžių trupės, bet vėliau susijungs į vientisą rutulį.
  4. Padalykite tešlą į 2 maždaug lygias dalis. Vieną tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 1 valandai. Kitą tešlos dalį įdėkite į formą (aš turiu keksiukų skardą) ir ištieskite taip, kad šonai būtų maždaug 3-4 cm aukščio. Kol pirmoji tešlos dalis šaldoma, antrąją dalį įdėkite į šaldytuvą.
  5. Atšildykite uogas, jei jos buvo šaldytos (turiu juodųjų serbentų ir aviečių), supilkite cukrų ir išmaišykite.
  6. Įmaišykite krakmolą ir atsargiai išmaišykite.
  7. Uogų mišinį paskleiskite ant tešlos, esančios formoje, ir išlyginkite.
  8. Ant viršaus užtarkuokite glaistytos tešlos, kad ji visiškai uždengtų uogas.
  9. Tarkuotų uogų pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje ir atsargiai išimkite jį iš formos.
  10. Visiškai skanų ir kvapnų trintų uogų pyragą atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite su arbata, kava….
  11. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą