
Tarkuotų uogų pyragas – tai paprastas ir skanus pyragas, kurį galite pasiūlyti savo šeimai vakaro arbatai. Jį lengva pagaminti. Galite naudoti šviežias ar šaldytas uogas arba tirštą uogienę. Išbandykite – tai puikus pyragas!
Sudedamosios dalys
Trintam uogų pyragui pasigaminti reikės:
- Tešlai:
- sviestas – 100 gr;
- cukraus – 80 gr;
- žalias kiaušinio trynys – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- šalto vandens – 50 ml;
- ekstra klasės miltai – 250 gr.
- Įdarui:
- bet kokių uogų (šviežių arba šaldytų) – 200 gr;
- cukraus – 2-3 šaukštai;
- krakmolo – 2 šaukštai;
- cukraus pudros pabarstymams.
Maisto gaminimo procesas
- Į persijotus miltus suberkite druską, cukrų ir susmulkintą šaltą sviestą.
- Viską išminkykite rankomis, kol taps trupiniai. Tada įpilkite žalio kiaušinio trynį ir 50 ml šalto vandens.
- Greitai išminkykite tešlą, kuri iš pradžių trupės, bet vėliau susijungs į vientisą rutulį.
- Padalykite tešlą į 2 maždaug lygias dalis. Vieną tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 1 valandai. Kitą tešlos dalį įdėkite į formą (aš turiu keksiukų skardą) ir ištieskite taip, kad šonai būtų maždaug 3-4 cm aukščio. Kol pirmoji tešlos dalis šaldoma, antrąją dalį įdėkite į šaldytuvą.
- Atšildykite uogas, jei jos buvo šaldytos (turiu juodųjų serbentų ir aviečių), supilkite cukrų ir išmaišykite.
- Įmaišykite krakmolą ir atsargiai išmaišykite.
- Uogų mišinį paskleiskite ant tešlos, esančios formoje, ir išlyginkite.
- Ant viršaus užtarkuokite glaistytos tešlos, kad ji visiškai uždengtų uogas.
- Tarkuotų uogų pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje ir atsargiai išimkite jį iš formos.
- Visiškai skanų ir kvapnų trintų uogų pyragą atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite su arbata, kava….
- Mėgaukitės!