Mano šeimoje šaltalankiai yra labai vertinami dėl to, kad juos lengva paruošti ir jie pasižymi skonių įvairove. Šiandien norėčiau pasidalyti greitu skanaus sultenių kišo receptu. Šis lengvas ir kvapnus pyragas patiks ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams, išbandykite jį!
Sudedamosios dalys
Sultanų keksiukams paruošti reikės:
- kiaušiniai – 5 vnt;
- cukraus – 180 g;
- miltai – 200 g (tešlai) + 0,5 šaukštelio;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- sultenių – 150 g;
- cukraus pudros (jei reikia).
Metodas
- 2-3 minutes visiškai užpilkite sultenes verdančiu vandeniu, tada vandenį nusunkite.
- Sudėkite sultenes ant popierinio rankšluosčio ir nuvalykite. Lengvai pabarstykite sultenes miltais, kad jos tolygiai pasiskirstytų po tešlą. Tai galite padaryti taip: suberkite sultenes į gilų indą, supilkite miltus ir švelniai sukamaisiais judesiais pakratykite. Arba galite rinktis kitą variantą – sudėkite sultenes į maišelį, suberkite miltus ir gerai suplakite. Miltai tolygiai pasiskirstys ant sultenių, o indų plauti nereikia.
- Norint pagaminti zefyrų kiaušinius, geriausia naudoti atšaldytus kiaušinius; kepinių skonis bus geriausias su naminiais kiaušiniais.
- Maišytuvu plakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padidės 2-3 kartus. Plakite apie 3-5 minutes.
- Persijokite miltus ir kartu su kepimo milteliais suberkite į kiaušinių ir cukraus mišinį.
- Tešlą plakite mikseriu nedideliu greičiu. Tešla bus ne per tiršta, bet ir ne per skysta, ir nuo šaukšto tekės (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
- Į tešlą suberkite sultenes ir išmaišykite.
- Ištepkite formą sviestu arba išklokite ją pergamentu. Supilkite tešlą į skardą (turiu 26 cm skersmens ketaus keptuvę).
- Pyragą su sultonais kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Patikrinkite paruošimą mediniu iešmeliu, kuris turi būti visiškai sausas, kai pradursite paruoštą kišą.
- Kai pyragas bus paruoštas, ištraukite jį iš orkaitės, bet neišimkite iš formos iš karto, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Tada peiliu apveskite formos kraštą ir apverskite kišą ant lėkštės arba popieriaus. Leiskite visiškai atvėsti. Jei norite, pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.
- Sultenių pyrago skonis neįtikėtinai švelnus. Labai kvapnus, saikingai saldus pyragas suteiks jums tikrą malonumą. Tokio pyrago gabalėlio neįmanoma atsisakyti!
- Skanaus ir malonaus laiko!