Sūrio pyragai

Paprastas, paprastas ir skanus varškės pyragaičių receptas iš kiaušinių, miltų ir vanilinio cukraus. Sūrio pyragaičiai yra sultingi ir švelnūs, skanaus vanilės skonio. Puikus variantas sotiems pusryčiams ar užkandžiams, kuriais mėgausis visa šeima.

Ingredientai Sūrio pyragai (2 porcijoms)

Varškės sūris – 400 gr.
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Kvietiniai miltai – 120 gr
Cukrus – 2-3 šaukštai (pagal skonį)
Vanilinis cukrus – 10 gr
Druska – 1 žiupsnelis
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
*
Patiekti
Džemas / grietinė – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai – 1 žingsnis.
Paruoškite visus sūrio pyragams reikalingus ingredientus.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai – 2 žingsnis.
Sumaišykite varškę ir kiaušinį. Gerai išmaišykite, kad neliktų didelių varškės gabalėlių.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai – 3 žingsnis
Suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kvietinius miltus (3 valgomuosius šaukštus su nedideliu šliaužikliu, 90 g). Gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai – žingsnis #4
Pabarstykite rankas ir darbo paviršių 2-3 žiupsneliais miltų. Paskleiskite varškės masę ant paruošto paviršiaus ir išminkykite. Iš varškės masės iškočiokite maždaug 5-6 cm skersmens dešrelę ir iš visų pusių apvoliokite miltuose.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai – 5 etapas.
Supjaustykite dešreles maždaug 2 cm storio gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai – 6 žingsnis.
Kiekvieną varškės gabalėlį apvoliokite miltuose ir suformuokite maždaug 1 cm storio apskritimą arba ovalą.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai – žingsnis Nr. 7
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite ją plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
Nukratykite miltų perteklių nuo paruoštų sūrio pyragėlių paviršiaus. Dėkite sūrio pyragėlius ant įkaitintos keptuvės ir kepkite maždaug 2-3 minutes iš vienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai – 8 žingsnis
Tada apverskite sūrio pyragėlius ir kepkite dar 1-2 minutes iš kitos pusės.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai – 9 veiksmas
Iškeptus sūrio pyragėlius kelioms sekundėms padėkite ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai – 10 žingsnis.
Sūrio pyragėlius patiekite karštus, paskanintus uogiene arba grietine.
Gero apetito!

Parašykite komentarą