Sūrio lazdelių receptas

Sūrio lazdelės yra universalus kepinys, kurį galima patiekti prie pirmojo patiekalo, arbatos arba kaip užkandį prie alaus. Šiame recepte pateiktos sūrio lazdelės yra sodraus, sūrio skonio, todėl joms nereikia jokių papildomų priedų. Ant viršaus galite pabarstyti sezamo, aguonų arba kmynų. Pagal šį receptą galite pasigaminti sūrio sausainių.

Sudedamosios dalys

Sūrio lazdelėms paruošti reikės:

  • sviestas – 100 gr;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • brynza – 100 gr;
  • kietasis sūris – 100 gr;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – pagal skonį;
  • miltų – 2 puodeliai;
  • raugo – 1 šaukštelis.
  • Pabarstymui:
  • kiaušinis – 1/2 vnt;

Maisto gaminimo procesas

  1. Sutrinkite ištirpintą sviestą ir kiaušinį.
  2. Sūrį ir bryndzą sutarkuokite smulkia tarka.
  3. Į sviesto masę sudėkite sūrį ir bryndzą. Įmaišykite cukrų ir druską (jei bryndza labai sūri, druskos galite nedėti). Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. Užminkykite elastingą tešlą lazdelėms.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Suvyniokite tešlą į ritinėlius, kaip parodyta paveikslėlyje, ir dėkite ant padėklo. Kiekvieną sūrio lazdelę patepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite sūrio lazdeles iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  6. Pagal šį receptą pagamintos sezamo sūrio lazdelės būna labai skanios ir traškios.
  7. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą