Siūlau kepti duoną daugiafunkcinėje keptuvėje naudojant vandenį ir sausas mieles. Esu tikra, kad receptas pravers daugeliui žmonių, o duona yra labai puri ir skani. Ši duona tinka sumuštiniams ir įvairiems patiekalams gardinti. Šią duoną visiškai paprasta pagaminti, išbandykite! Šiai duonai kepti skirtas daugiafunkcinės keptuvės indas turėtų būti bent 5 litrų talpos.
Sudedamosios dalys
Norėdami kepti duoną su sausomis mielėmis daugiafunkcinėje keptuvėje, turėsite:
- kambario temperatūros vandens – 500 ml;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- papildomų miltų – 700-750 gr;
- druskos – 1 šaukštelis;
- sausų greito paruošimo mielių – 11 gr;
- dubenį patepkite aliejumi.
Maisto gaminimo procedūra
- Persijotus miltus supilkite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir sausas mieles.
- Dalimis pilkite kambario temperatūros vandenį, iš pradžių minkydami tešlą šaukštu, paskui rankomis. Tešlą gerai išminkykite (apie 10 min.), bet neapsibarstykite miltais; tešla turi būti minkšta.
- Iš išminkytą tešlą suformuokite į rutulį ir įdėkite į augaliniu aliejumi pateptą keptuvės dubenį.
- Įdėkite dubenį su tešla į daugkartinio kepimo indą ir nustatykite „Multi Cook” režimą 35 laipsnių temperatūroje 1 valandai. Jei tokio režimo nėra, dubenį su tešla pastatykite į šiltą vietą ir uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Leiskite tešlai pakilti vieną valandą. Tešla labai gerai pakils.
- Tada įjunkite „Kepimo” režimą 1,5 valandos. Laikas apskaičiuotas 900 vatų daugiafunkcinei keptuvei. Tada atsargiai apverskite duoną lėkšte ir įdėkite atgal į dubenį. Vėl nustatykite „Kepimo” režimą 30 minučių.
- Labai puri ir skani duona, pagaminta su sausomis mielėmis daugiafunkcinėje keptuvėje, atvėsinama ant grotelių, tada galima pjaustyti ir patiekti.
- Gero apetito!