Duonos receptas su sausomis mielėmis multicooker įrenginyje

Siūlau kepti duoną daugiafunkcinėje keptuvėje naudojant vandenį ir sausas mieles. Esu tikra, kad receptas pravers daugeliui žmonių, o duona yra labai puri ir skani. Ši duona tinka sumuštiniams ir įvairiems patiekalams gardinti. Šią duoną visiškai paprasta pagaminti, išbandykite! Šiai duonai kepti skirtas daugiafunkcinės keptuvės indas turėtų būti bent 5 litrų talpos.

Sudedamosios dalys

Norėdami kepti duoną su sausomis mielėmis daugiafunkcinėje keptuvėje, turėsite:

  • kambario temperatūros vandens – 500 ml;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • papildomų miltų – 700-750 gr;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • sausų greito paruošimo mielių – 11 gr;
  • dubenį patepkite aliejumi.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Persijotus miltus supilkite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir sausas mieles.
  2. Dalimis pilkite kambario temperatūros vandenį, iš pradžių minkydami tešlą šaukštu, paskui rankomis. Tešlą gerai išminkykite (apie 10 min.), bet neapsibarstykite miltais; tešla turi būti minkšta.
  3. Iš išminkytą tešlą suformuokite į rutulį ir įdėkite į augaliniu aliejumi pateptą keptuvės dubenį.
  4. Įdėkite dubenį su tešla į daugkartinio kepimo indą ir nustatykite „Multi Cook” režimą 35 laipsnių temperatūroje 1 valandai. Jei tokio režimo nėra, dubenį su tešla pastatykite į šiltą vietą ir uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Leiskite tešlai pakilti vieną valandą. Tešla labai gerai pakils.
  5. Tada įjunkite „Kepimo” režimą 1,5 valandos. Laikas apskaičiuotas 900 vatų daugiafunkcinei keptuvei. Tada atsargiai apverskite duoną lėkšte ir įdėkite atgal į dubenį. Vėl nustatykite „Kepimo” režimą 30 minučių.
  6. Labai puri ir skani duona, pagaminta su sausomis mielėmis daugiafunkcinėje keptuvėje, atvėsinama ant grotelių, tada galima pjaustyti ir patiekti.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą