Šokoladinis varškės pyragas

Šokoladinis varškės pyragas mane pavergė savo išskirtiniu deriniu. Švelnus, trapus šokolado sluoksnis ir kreminis varškės sluoksnis sukuria gardų harmoningą duetą!

Sudedamosios dalys

Šokoladiniam pyragui pagaminti reikės:

  • Šokoladiniam sluoksniui:
  • šokoladas – 100 g
  • sviestas – 100 gr
  • cukraus – 100 gr; – 100 gr
  • miltų – 100 gr; kakavos – 2 valgomieji šaukštai;
  • kakavos – 2 šaukštai;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
  • vanilino – 1 pakuotė;
  • druskos – žiupsnelis.
  • Varškės sluoksniui:
  • varškė – 200 g;
  • cukraus – 2 šaukštai;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • vanilės – 1 pakuotė.

Maisto gaminimo procesas

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite kartu su sviestu.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska.
  3. Šokolado ir sviesto mišinį sumaišykite su plaktais kiaušiniais.
  4. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Sumaišykite visus ingredientus.
  5. Varškės įdarui varškę, kiaušinį, cukrų ir vanilę gerai išmaišykite.
  6. Į skardos dugną sudėkite šiek tiek šokoladinės tešlos, o ant viršaus keliose vietose užpilkite pusę varškės mišinio.
  7. Pakartokite sluoksnius, ant viršaus užtepkite šokoladinės tešlos. Mediniu iešmeliu padarykite brūkšnelius.
  8. Šokoladinį pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.
  9. Paruoštas labai skanus, švelnus šokoladinis varškės pyragas.
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą