Šokoladinis varškės pyragas mane pavergė savo išskirtiniu deriniu. Švelnus, trapus šokolado sluoksnis ir kreminis varškės sluoksnis sukuria gardų harmoningą duetą!
Sudedamosios dalys
Šokoladiniam pyragui pagaminti reikės:
- Šokoladiniam sluoksniui:
- šokoladas – 100 g
- sviestas – 100 gr
- cukraus – 100 gr; – 100 gr
- miltų – 100 gr; kakavos – 2 valgomieji šaukštai;
- kakavos – 2 šaukštai;
- kiaušinis – 2 vnt;
- kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
- vanilino – 1 pakuotė;
- druskos – žiupsnelis.
- Varškės sluoksniui:
- varškė – 200 g;
- cukraus – 2 šaukštai;
- kiaušinis – 1 vnt;
- vanilės – 1 pakuotė.
Maisto gaminimo procesas
- Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite kartu su sviestu.
- Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska.
- Šokolado ir sviesto mišinį sumaišykite su plaktais kiaušiniais.
- Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Sumaišykite visus ingredientus.
- Varškės įdarui varškę, kiaušinį, cukrų ir vanilę gerai išmaišykite.
- Į skardos dugną sudėkite šiek tiek šokoladinės tešlos, o ant viršaus keliose vietose užpilkite pusę varškės mišinio.
- Pakartokite sluoksnius, ant viršaus užtepkite šokoladinės tešlos. Mediniu iešmeliu padarykite brūkšnelius.
- Šokoladinį pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.
- Paruoštas labai skanus, švelnus šokoladinis varškės pyragas.
- Gero apetito!