Sūrio ir varškės plokštainis ant grotelių

Jei norite ko nors paprasto ir skanaus pusryčiams ar užkandžiui, keptuvėje pasigaminkite sūrio pyrago paplotėlį. Jį galite patiekti šiltą su kečupu ar mėgstamu padažu, bet taip pat galite pasiimti su savimi į darbą ar į lauką, nes atvėsęs jis išlieka minkštas ir skanus. Išbandykite!

Jei norite ko nors paprasto ir skanaus pusryčiams ar užkandžiui, keptuvėje pasigaminkite sūrio pyrago paplotėlį. Jį galite patiekti šiltą su kečupu ar mėgstamu padažu, bet taip pat galite pasiimti su savimi į darbą ar į lauką, nes atvėsęs jis išlieka minkštas ir skanus. Išbandykite!

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti sūrio ir sūrio paplotėlį, reikia:

  • bet kokios rūšies varškės – 150 gr;
  • kietasis sūris – 100 gr;
  • miltų – 100 g (tešlai) + 30 g (bandelėms);
  • vištos kiaušinis – 1 vnt;
  • susmulkintas žaliasis svogūnas – 2 šaukštai;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Paruošimo procesas

  1. Varškę sutrinkite šakute, kad neliktų per didelių gumulėlių.
  2. Įdėkite tarkuoto sūrio, žalio kiaušinio, druskos ir pipirų.
  3. Sumaišykite varškės ir sūrio mišinį ir suberkite miltus.
  4. Taip pat pridėkite smulkinto žaliojo svogūno.
  5. Užminkykite tešlą, kuri bus tanki, bet gana lipni (daugiau miltų į tešlą nedėkite).
  6. Pabarstykite stalo paviršių miltais, rankomis suformuokite maždaug 0,5 cm storio tešlos gabalėlį. Supjaustykite jį į 8 dalis (sektorius).
  7. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kiekvieną tešlos gabalėlį išklokite apskritimu.
  8. Kepkite varškės ir sūrio plokštainį keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos (3-4 min.), tada kiekvieną dalį atsargiai apverskite šakute. Kitą pusę kepkite apie 1-2 minutes (kol paruduos).
  9. Perkelkite bandelių gabalėlius iš keptuvės į lėkštę.
  10. Labai skanų ir minkštą varškės ir sūrio plokštainį patiekite šiltą, bet ne mažiau skanus jis bus ir atvėsęs.
  11. Gero apetito!Norint pagaminti sūrio ir sūrio paplotėlį, reikia:
  12. bet kokios rūšies varškės – 150 gr;
  13. kietasis sūris – 100 gr;
  14. miltų – 100 g (tešlai) + 30 g (bandelėms);
  15. vištos kiaušinis – 1 vnt;
  16. susmulkintas žaliasis svogūnas – 2 šaukštai;
  17. druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  18. augalinis aliejus – 2 šaukštai.
  19. Paruošimo procesas
  20. Varškę sutrinkite šakute, kad neliktų per didelių gumulėlių.
  21. Įdėkite tarkuoto sūrio, žalio kiaušinio, druskos ir pipirų.
  22. Sumaišykite varškės ir sūrio mišinį ir suberkite miltus.
  23. Taip pat pridėkite smulkinto žaliojo svogūno.
  24. Užminkykite tešlą, kuri bus tanki, bet gana lipni (daugiau miltų į tešlą nedėkite).
  25. Pabarstykite stalo paviršių miltais, rankomis suformuokite maždaug 0,5 cm storio tešlos gabalėlį. Supjaustykite jį į 8 dalis (sektorius).
  26. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kiekvieną tešlos gabalėlį išklokite apskritimu.
  27. Kepkite varškės ir sūrio plokštainį keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos (3-4 min.), tada kiekvieną dalį atsargiai apverskite šakute. Kitą pusę kepkite apie 1-2 minutes (kol paruduos).
  28. Perkelkite bandelių gabalėlius iš keptuvės į lėkštę.
  29. Labai skanų ir minkštą varškės ir sūrio plokštainį patiekite šiltą, bet ne mažiau skanus jis bus ir atvėsęs.
  30. Gero apetito!

Parašykite komentarą