Keksiukų mielinis pyragas su marmeladu

Norėčiau su jumis pasidalyti šiuo nuostabiu mielinio marmelado pyrago receptu. Tešla būna puri, minkšta, puri, skani ir kvapni. Tešla gaminama be nė vieno kiaušinio. Svarbiausia, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Išbandykite – visada pavyksta.

Sudedamosios dalys

Keksiukų pyragui su uogiene paruošti reikia:

  • 250 g pieno;
  • 10 g sausų mielių;
  • 50 ml augalinio aliejaus;
  • 50 g sviesto arba margarino;
  • 450-500 g miltų;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 10 g vanilinio cukraus;
  • 150 g uogienės.

Virimo procedūra

  1. Šiltame piene sumaišykite mieles ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus.
  2. Palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad mielės „pažaistų”.
  3. Į mieles suberkite druską, likusius 4 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, ištirpintą sviestą ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite, kol ištirps visas cukrus.
  4. Palaipsniui suberkite persijotus miltus.
  5. Kiekvieną kartą gerai išminkykite. Tešla turi būti minkšta.
  6. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos, kad tešla būtų 2-3 kartus didesnė.
  7. Pakilusią tešlą išklojame ant stalo, patepto trupučiu augalinio aliejaus. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis.
  8. Vieną tešlos gabalą iškočiokite į apskritimą, kurio skersmuo turėtų būti lygus formos skersmeniui (mano 24 cm).
  9. Atsargiai iškočiokite tešlą ant kočėlo ir įdėkite į formą (pateptą augaliniu aliejumi; jei forma silikoninė, jos tepti nereikia).
  10. Apšlakstykite kambario temperatūros uogiene.
  11. Iš antrosios tešlos dalies padaroma uodegėlė, ji apjuosiama formos perimetru, taip sukuriant apvadą, o iš likusios tešlos gaminami torto paviršiaus papuošimai. Pasidariau nedidelius kuodelius ir juos užsidėjau ant viršaus.
  12. Pastatykime pyragą 20-25 minutėms į šiltą vietą ir įjunkime orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Mūsų pyragas iškepė, o orkaitė įkaitusi. Pašaukite pyragą į orkaitę 35-40 minučių.
  13. Patikrinkite, ar jis parengtas, naudodami drožlę.
  14. Paruoštą mielinį pyragą išimkite ir palikite ant grotelių, kol atvės.
  15. Čia turime didelį, erdvų, aromatingą pyragą.
  16. Supjaustome nepaprastai skanią bandelių tartą su uogiene į gabalėlius ir su malonumu geriame arbatą!
  17. Visiems gero apetito!

Parašykite komentarą