Šarlotė su šaldytomis vyšniomis

Norėčiau pasidalyti paprastu šaldytų vyšnių kišo receptu. Švelnus ir lengvai pagaminamas pyragas, kuris patiks daugeliui žmonių. Lengva, kvapni vyšnių rūgštelė puikiai dera su sausainių saldumu. Išbandykite šį gardų derinį, kiekvienas kąsnis tikrai primins vasarą.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti kišą su šaldytomis vyšniomis, jums reikės:

  • cukraus – 1 puodelis;
  • kiaušiniai – 5 vnt;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • miltų – 1 puodelis;
  • kukurūzų krakmolo – 1 šaukštelis;
  • šaldytos vyšnios be kauliukų – 200 g;
  • cukraus pudros – 1-2 šaukšteliai.
  • 200 ml stiklinė.

Maisto gaminimo procesas

  1. Kišui su šaldytomis vyšniomis gaminti naudojau šiuos ingredientus.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi (maišykite apie 4-5 minutes).
  3. Plakant cukrus turi visiškai ištirpti, o masė turi padidėti (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
  4. Į gautą kiaušinių ir cukraus mišinį suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
  5. Tešlą maišykite šaukštu arba plakite mikseriu iki vientisos masės. Pyrago tešlos konsistencija bus panaši į ne tirštą, bet kartu ir ne skystą grietinę, ji lengvai tekės nuo šaukšto (kaip nuotraukoje).
  6. Į šaldytas vyšnias suberkite krakmolą ir lengvai išmaišykite. Vyšnių atitirpinti nereikia.
  7. Šaldytas vyšnias, sumaišytas su krakmolu, suberkite į Šarlotės tešlą ir išmaišykite.
  8. Į riebalais išteptą arba pergamentu išklotą kepimo formą (aš naudoju 26 cm ketaus keptuvę) supilkite tešlą.
  9. Vyšnių pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes 170-180 laipsnių temperatūroje. Pyrago paruošimą galima nustatyti mediniu iešmeliu (iešmelis turi išlikti sausas, kai juo praduriamas paruoštas pyragas).
  10. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti, neišėmę iš formos. Tada peiliu užspauskite formos kraštą, apverskite kišą ant lėkštės ar padėklo ir leiskite jam visiškai atvėsti.
  11. Jei norite, atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
  12. Iš šaldytų vyšnių paruošite gardų kišą, kuris tikrai patiks uogų mėgėjams. Patiekite su arbata arba kava.
  13. Skanaus ir malonaus laiko!

 

Parašykite komentarą