
Norėčiau jums pasiūlyti labai paprastą, biudžetui palankų keptuvėje keptų sūrelių receptą. Pyragėliai skanūs ir neįtikėtinai purūs. Galite naudoti bet kokį sūrymą, kurį turite po ranka: agurkų, pomidorų, kopūstų ir t. t. Siūlau šiuos plokštainukus patiekti su grietinės ir agurkų padažu. Labai rekomenduoju išbandyti!
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti šias bandeles keptuvėje su sūrymu, reikės:
- bet koks sūrymas – 150 ml;
- sausų mielių – 0,5 šaukštelio;
- papildomų miltų – 200 gr;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- aliejaus bandelėms kepti.
- Padažui:
- 15-20% grietinės – 4 šaukštai;
- česnako – 2 skiltelės;
- marinuotų agurkų – 1 vnt;
- krapai (žalumynai) – kelios šakelės;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
gaminimo procesas
- Šiltą sūrymą (sūrymo temperatūra apie 40 laipsnių) supilkite į dubenį.
- Suberkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų.
- Užminkykite nelipnią, bet minkštą tešlą. Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
- Per tą laiką tešla šiek tiek padidės.
- Tešlą iškočiokite ir padalykite į 4 dalis.
- Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į rutuliuką, tada ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į 0,5 cm storio plokščią gabalėlį.
- Likusią tešlos dalį iškočiokite taip pat. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus ir sudėkite į ją tešlą.
- Kepkite tešlą ant vidutinės ugnies, kol taps traški, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol taps traški, tada perkelkite į lėkštę. Taip pat apkepkite likusias 3 plokštainio duoneles.
- Padažui sumaišykite grietinę, susmulkintus krapus, smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą sūdytą agurką, nuluptą nuo odelės, ir įmaišykite į padažą.
- Patiekite labai skanias ir purias tortilijas, virtas keptuvėje su grietinės ir agurkų padažu.
- Gero apetito!