Sūdytos bandelės keptuvėje

Norėčiau jums pasiūlyti labai paprastą, biudžetui palankų keptuvėje keptų sūrelių receptą. Pyragėliai skanūs ir neįtikėtinai purūs. Galite naudoti bet kokį sūrymą, kurį turite po ranka: agurkų, pomidorų, kopūstų ir t. t. Siūlau šiuos plokštainukus patiekti su grietinės ir agurkų padažu. Labai rekomenduoju išbandyti!

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti šias bandeles keptuvėje su sūrymu, reikės:

  • bet koks sūrymas – 150 ml;
  • sausų mielių – 0,5 šaukštelio;
  • papildomų miltų – 200 gr;
  • druskos – 1/4 šaukštelio;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • aliejaus bandelėms kepti.
  • Padažui:
  • 15-20% grietinės – 4 šaukštai;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • marinuotų agurkų – 1 vnt;
  • krapai (žalumynai) – kelios šakelės;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

gaminimo procesas

  1. Šiltą sūrymą (sūrymo temperatūra apie 40 laipsnių) supilkite į dubenį.
  2. Suberkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų.
  3. Užminkykite nelipnią, bet minkštą tešlą. Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
  4. Per tą laiką tešla šiek tiek padidės.
  5. Tešlą iškočiokite ir padalykite į 4 dalis.
  6. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į rutuliuką, tada ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į 0,5 cm storio plokščią gabalėlį.
  7. Likusią tešlos dalį iškočiokite taip pat. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus ir sudėkite į ją tešlą.
  8. Kepkite tešlą ant vidutinės ugnies, kol taps traški, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol taps traški, tada perkelkite į lėkštę. Taip pat apkepkite likusias 3 plokštainio duoneles.
  9. Padažui sumaišykite grietinę, susmulkintus krapus, smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus.
  10. Sudėkite smulkiai supjaustytą sūdytą agurką, nuluptą nuo odelės, ir įmaišykite į padažą.
  11. Patiekite labai skanias ir purias tortilijas, virtas keptuvėje su grietinės ir agurkų padažu.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą