Siūlau pasigaminti labai skanią manų košę su džiovintais vaisiais vandenyje. Jis labai švelnios tekstūros, šiek tiek drėgnas ir trapus. Nuostabus pyragas naminės arbatos vakarėliui.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti manų kruopų pyragą su vandeniu, mums reikės:
- manų kruopos – 1 puodelis;
- vandens – 1 puodelis;
- cukraus – 1 puodelis;
- saulėgrąžų aliejaus – 0,5 puodelio;
- kepimo miltelių – 11 gr;
- vanilinio cukraus – 10 gr;
- kvietiniai miltai – 4 šaukštai;
- džiovintų sultenių ir abrikosų – po saują.
Virimo procedūra
- Kelias minutes nupilkite rūgštynes verdančiame vandenyje, tada vandenį nusunkite, rūgštynes nusausinkite. Džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais.
- Sumaišykite manų kruopas su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada sudėkite džiovintus vaisius.
- Supilkite vandenį ir saulėgrąžų aliejų, išmaišykite ir palikite 20 minučių, kad pakiltų.
- Tada į tešlą suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Tešla bus tirštos grietinės konsistencijos.
- Supilkite tešlą į silikoninę formą ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite manų kruopas 1 valandą, kol degtukas bus sausas.
- Po 15-20 minučių kepimo išimkite skanųjį vandens pagrindo manniką iš formos ir supjaustykite griežinėliais.
- Gero apetito!