Šokoladinis pyragas su Paul Robson grietine

Norėčiau jums pasiūlyti gardų šokoladinį pyragą su grietine „Paul Robson”. Šį pyragą labai paprasta pagaminti iš lengvai prieinamų ingredientų. Toks pyragas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui, o jį paruošti gali net nepatyręs konditeris. Tokį pyragą patiekite, kai jis porą valandų pabuvo šaldytuve ir gerai įsigėrė.

Sudedamosios dalys

Šokoladiniam tortui su Paul Robson grietinės tortu pagaminti reikės:

  • Tešlai:
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 200 gr;
  • kefyras – 250 ml;
  • geriamoji soda – 1 šaukštelis;
  • sviesto – 80 gr;
  • kakavos miltelių – 2 šaukštai;
  • miltai – 300 g.
  • Kremui:
  • grietinės – 500-600 g;
  • cukraus pudros – 80 gr (arba pagal skonį);
  • graikiniai riešutai – 100 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti tešlą, persijokite miltus į dubenį, suberkite kakavos miltelius ir sodą, gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų; mikseriu plakite tol, kol gausis vientisa, puri masė. Plakite apie 5-7 minutes.
  2. Sviestą ištirpinkite (aš tai darau mikrobangų krosnelėje), atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Įpilkite kambario temperatūros kefyro (šiame recepte kefyro riebumas nesvarbus). Dar kartą viską suplakite mikseriu (tik kelias sekundes).
  3. Tada supilkite sausus ingredientus (miltus, kakavą ir sodą), išmaišykite mentele (arba galite naudoti mikserį) iki vientisos, glotnios masės. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  4. Kepimo skardą (turiu 20×20 cm skardą) išklokite pergamentu ir supilkite tešlą.
  5. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės. Biskvito paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu (įbedę iešmelį į paruoštą biskvitą ir jį ištraukę – iešmelis turi likti sausas). Išimkite pyragą iš skardos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  6. Kai tortas visiškai atvės, jį reikia supjaustyti į 4 sluoksnius: pirmiausia nupjaukite išgaubtą dangtelį, jo reikia tortui papuošti, tada tortą supjaustykite į dar 3 vienodus sluoksnius.
  7. Pyragas turi būti sutrupintas (tai galite lengvai padaryti virtuviniu kombainu arba sutrupinti rankomis). Nulupkite graikinius riešutus ir sausoje keptuvėje maišydami kepkite 1-2 minutes. Tuomet atvėsinkite ir graikinius riešutus susmulkinkite peiliu stambiais gabalėliais.
  8. Grietinėlei naudokite tirštą grietinę, geriausia naminę. Jei naudojate parduotuvėje pagamintą grietinę, jos riebumas turi būti ne mažesnis kaip 20 proc., o tokią grietinę reikia perkošti, t. y. suvynioti į kelis kartus perlenktą marlę ir sudėti į sietelį. Įdėkite sietelį į keptuvę arba dubenį, kad nutekėtų išrūgų perteklius, ant marlės uždėkite nedidelį svorį ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Tuomet į pertrintą grietinę suberkite cukraus pudrą ir plakite mikseriu, kol gausite sodrų, tirštą kremą.
  9. Į grietinę suberkite graikinius riešutus ir išmaišykite.
  10. Išdėliokite pyragėlius vieną ant kito ir gausiai aptepkite grietine.
  11. Negailėdami pastangų, aptepkite pyrago šonus ir viršų grietinėle. Papuoškite tortą šokolado drožlėmis.
  12. Paruoštas gardus šokoladinis Paul Robeson Sour Cream Cake. Palikite jį šaldytuve 2 valandoms, kad atvėstų ir įsigertų.
  13. Patiekite pyragą su puodeliu kvapnios arbatos arba kavos.
  14. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą