Norėčiau jums pasiūlyti gardų šokoladinį pyragą su grietine „Paul Robson”. Šį pyragą labai paprasta pagaminti iš lengvai prieinamų ingredientų. Toks pyragas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui, o jį paruošti gali net nepatyręs konditeris. Tokį pyragą patiekite, kai jis porą valandų pabuvo šaldytuve ir gerai įsigėrė.
Sudedamosios dalys
Šokoladiniam tortui su Paul Robson grietinės tortu pagaminti reikės:
- Tešlai:
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 200 gr;
- kefyras – 250 ml;
- geriamoji soda – 1 šaukštelis;
- sviesto – 80 gr;
- kakavos miltelių – 2 šaukštai;
- miltai – 300 g.
- Kremui:
- grietinės – 500-600 g;
- cukraus pudros – 80 gr (arba pagal skonį);
- graikiniai riešutai – 100 gr.
Maisto gaminimo procesas
- Norėdami paruošti tešlą, persijokite miltus į dubenį, suberkite kakavos miltelius ir sodą, gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų; mikseriu plakite tol, kol gausis vientisa, puri masė. Plakite apie 5-7 minutes.
- Sviestą ištirpinkite (aš tai darau mikrobangų krosnelėje), atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių ir cukraus mišinį. Įpilkite kambario temperatūros kefyro (šiame recepte kefyro riebumas nesvarbus). Dar kartą viską suplakite mikseriu (tik kelias sekundes).
- Tada supilkite sausus ingredientus (miltus, kakavą ir sodą), išmaišykite mentele (arba galite naudoti mikserį) iki vientisos, glotnios masės. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Kepimo skardą (turiu 20×20 cm skardą) išklokite pergamentu ir supilkite tešlą.
- Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės. Biskvito paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu (įbedę iešmelį į paruoštą biskvitą ir jį ištraukę – iešmelis turi likti sausas). Išimkite pyragą iš skardos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
- Kai tortas visiškai atvės, jį reikia supjaustyti į 4 sluoksnius: pirmiausia nupjaukite išgaubtą dangtelį, jo reikia tortui papuošti, tada tortą supjaustykite į dar 3 vienodus sluoksnius.
- Pyragas turi būti sutrupintas (tai galite lengvai padaryti virtuviniu kombainu arba sutrupinti rankomis). Nulupkite graikinius riešutus ir sausoje keptuvėje maišydami kepkite 1-2 minutes. Tuomet atvėsinkite ir graikinius riešutus susmulkinkite peiliu stambiais gabalėliais.
- Grietinėlei naudokite tirštą grietinę, geriausia naminę. Jei naudojate parduotuvėje pagamintą grietinę, jos riebumas turi būti ne mažesnis kaip 20 proc., o tokią grietinę reikia perkošti, t. y. suvynioti į kelis kartus perlenktą marlę ir sudėti į sietelį. Įdėkite sietelį į keptuvę arba dubenį, kad nutekėtų išrūgų perteklius, ant marlės uždėkite nedidelį svorį ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Tuomet į pertrintą grietinę suberkite cukraus pudrą ir plakite mikseriu, kol gausite sodrų, tirštą kremą.
- Į grietinę suberkite graikinius riešutus ir išmaišykite.
- Išdėliokite pyragėlius vieną ant kito ir gausiai aptepkite grietine.
- Negailėdami pastangų, aptepkite pyrago šonus ir viršų grietinėle. Papuoškite tortą šokolado drožlėmis.
- Paruoštas gardus šokoladinis Paul Robeson Sour Cream Cake. Palikite jį šaldytuve 2 valandoms, kad atvėstų ir įsigertų.
- Patiekite pyragą su puodeliu kvapnios arbatos arba kavos.
- Gero apetito!