Chačapuri su suluguni orkaitėje

Karštas chačapuris su „Suluguni” ištemptu sūriu yra ne tik skanus, bet ir gardus! Pradžiuginkite save ir artimuosius gardžiu sūrio pyragu, juolab kad jo gamyba nėra sudėtinga! Taigi, tęskime!

Sudedamosios dalys

Norint orkaitėje iškepti chačapuri su suluguni, reikės:

  • Tešlai:
  • 250 ml vandens;
  • 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
  • žiupsnelį cukraus;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelis sausų mielių su samteliu;
  • 400-450 g miltų.
  • Įdarui:
  • 500 g sūrio „Suluguni”;
  • 50 g sviesto.
  • Tepimui:
  • 1 kiaušinis;
  • 30-40 gr sviesto.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį supilkite 350 g miltų ir mieles ir išmaišykite.
  2. Į šiltą vandenį įberkite druskos, žiupsnelį cukraus ir saulėgrąžų aliejaus, išmaišykite, supilkite į miltų ir mielių mišinį ir gerai išminkykite gautą tešlą.
  3. Tada palaipsniui suberkite likusius miltus ir išminkykite minkštą, lipnią rankoms tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti 30-40 minučių.
  4. Khačapuri įdarui paruošti sutarkuokite suluguni sūrį ir sviestą, sumaišykite (truputį tarkuoto sūrio palikite pabarstymams ir nemaišykite su sviestu).
  5. Gautą sūrio įdarą padalykite per pusę.
  6. Paruoštą tešlą padalykite į 2 lygias dalis (iš tiek tešlos išeina 2 chačapuri).
  7. Ant lengvai miltais pabarstyto stalo vieną tešlos dalį plonai iškočiokite į apskritimą.
  8. Į iškočiotos tešlos vidurį sudėkite sūrio įdarą.
  9. Susukite tešlą į centrą mazgu.
  10. Suspauskite tešlos kraštus.
  11. Atsargiai ištempkite tešlą rankomis, kad nesuplyštų, tada iškočiokite kočėlu. Khačapuri turi būti ne storesnis kaip 10 mm storio. Sudėkite khachapuri ant pergamentu išklotos arba aliejumi pateptos kepimo skardos. Pirštu padarykite duobutę kepinio centre, kad išeitų garai.
  12. Aptepkite khachapuri plaktu kiaušiniu.
  13. Apibarstykite khachapuri sūriu, kurį pasilikome pabarstymui.
  14. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite khachapuri apie 20 minučių (kol viršus paruduos). Karštą khachapuri iš karto aptepkite sviestu. Iš antrosios (likusios) tešlos dalies suformuokite ir iškepkite chačapuri tokiu pačiu būdu.
  15. Khačapuri su suluguni patiekite karštą! Karšti chačapuri yra ypač skanūs!
  16. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą