Šiandien norėčiau pasidalyti labai skanaus ir paprasto naminio sausainio receptu. Šie kefyru ir augaliniu aliejumi išminkyti sausainiai yra švelnūs ir trapūs, primenantys džiūvėsėlius. Jie gaminami iš įprastų ingredientų ir minimalaus cukraus kiekio. Tokių sausainių galima pasiimti į mokyklą ar darbą. Šie pyragaičiai skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę. Rekomenduoju išbandyti ir jums!
Sudedamosios dalys
Šiems sausainiams su kefyru ir augaliniu aliejumi pasigaminti reikės:
- kefyro – 130 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas (tešlai) + 1 valgomasis šaukštas (pabarstymams);
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltų – 350 g;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
- Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite 19-20 sausainių.
Maisto gaminimo procesas
- Norėdama pasigaminti naminių sausainių, paėmiau šiuos ingredientus.
- Į dubenį sudėkite kefyrą, vištos kiaušinį, žiupsnelį druskos, 1 šaukštą cukraus ir augalinį aliejų.
- Dubenėlio turinį sumaišykite šakute iki vientisos masės.
- Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą.
- Tešla yra minkšta ir švelni, lengvai krenta nuo rankų.
- Norėdami suformuoti sausainius, padalykite tešlą į nedidelius rutuliukus ir iškočiokite juos delnuose. Pabarstykite lėkštę cukrumi ir padenkite vieną tešlos rutuliukų pusę.
- Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos taip, kad cukrumi pabarstyta pusė būtų viršuje. Kamuoliukus spauskite ne delnu, o šiek tiek atstumais vienas nuo kito.
- Kepkite 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Atvėsinkite ir patiekite su arbata arba kava. Šie sausainiai, išminkyti su kefyru ir augaliniu aliejumi, antrą dieną tampa dar skanesni, todėl labai dažnai juos kepu vakare.
- Juos lengva pagaminti, o rezultatai visada džiugina.
- Skanaus ir malonaus laiko!