Pasninko šokoladinis keksas su vyšniomis

Puikus, drėgnas, šokoladinis ir sultingas keksas pagamintas iš paprastų ir pasninko produktų. Šis gavėnios šokoladinis vyšnių keksas patiks visiems, kurie jį išbandys. Jis yra drėgnos tekstūros ir skoniu labai primena švelnų suflė. Jei keksiuką orkaitėje laikysite ilgiau, jis šiek tiek išsausės ir įgaus pažįstamą tekstūrą.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti gavėnios šokoladinį keksą su vyšniomis, turėsime:

  • 400 g šaldytų vyšnių be kauliukų;
  • 1 puodelis vyšnių skysčio;
  • 2 puodeliai miltų;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 1/2 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 2 šaukštai kakavos;
  • 11 g kepimo miltelių;
  • 11 g vanilinio cukraus;
  • 1/4 šaukštelio druskos.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Atšildykite vyšnias, iš jų išsiskyrusias sultis supilkite į stiklinę. Jei sulčių gaunama mažiau nei stiklinė, įpilkite vandens, kad išsiskirtų norimas skysčio kiekis.

 

  1. Atskirai sumaišykite augalinį aliejų, cukrų, vanilinį cukrų, kakavos miltelius, druską ir kepimo miltelius.
  2. Įmaišykite medų, miltus ir vyšnių skystį.
  3. Įmaišykite lieso šokoladinio pyrago tešlą ir sudėkite vyšnias.
  4. Viską išmaišykite iki vientisos masės, kuri bus panaši į tirštą grietinę.
  5. Supilkite tešlą į paruoštą skardą (silikoninę skardą galima lengvai patepti riebalais).
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (kol išdžius).
  7. Mūsų skanus, drėgnas gavėnios šokoladinis pyragas su vyšniomis jau paruoštas.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą