Šie šokoladiniai keksiukai, pagaminti be pieno, sviesto ir kiaušinių, yra neįtikėtinai minkšti, purūs ir skanūs. Tai Amerikoje išrastas „Crazy Cake” variantas. Kartą jį išbandę, norėsite jį išbandyti dar ir dar kartą.
Sudedamosios dalys
Šokoladiniams keksiukams pagaminti reikia:
- 3 puodeliai miltų;
- 2 puodeliai kambario temperatūros vandens;
- 1,5-2 puodeliai cukraus;
- 6 šaukštai kakavos;
- 3-4 šaukštai augalinio aliejaus;
- 1,5-2 šaukštai acto;
- 2 šaukšteliai sodos;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1-2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
Maisto gaminimo procesas
- Sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, kakavą, sodą, druską ir vanilinį cukrų. Persijokite 2 kartus per sietelį.
- Tada supilkite actą, tada aliejų, kiekvieną kartą viską išmaišydami šakute! Nešluostykite!
- Supilkite vandenį ir viską išmaišykite šakute arba šaukštu. Trumpai pamaišykite. Nešluostykite!
- Šokoladinių keksiukų tešlą išpilstykite į keksiukų formeles ir kepkite 30 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
- Iš tešlos pagaminau 24 keksiukus. Atrodo, kad šokoladiniai keksiukai gaminami iš paprasčiausių ingredientų, nededant pieno, sviesto ar kiaušinių. Rezultatas maloniai nustebins net ir išrankiausią saldumynų mėgėją. Privalote tai išbandyti!
- Gero apetito!