Keptuvėje keptas kefyro pyragas su obuoliais – greitas ir saldus variantas vakariniam arbatos vakarėliui tiems, kurie neturi orkaitės arba tiesiog nenori jos įjungti. Kaip ir visi kreminiai pyragai, šis pyragas yra beveik lygios tekstūros. Pyragai yra minkšti ir švelnūs, su kvapniais, karamelizuotais obuoliais. Atsižvelgiant į nurodytą ingredientų skaičių, šį pyragą geriausia kepti 20-22 cm skersmens keptuvėje. Privalote išbandyti šį paprastą ir skanų pyragą!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti sluoksniuotą pyragą su obuoliais keptuvėje, turite:
- sunkiojo kefyro (2,5 % ar daugiau) – 200 ml;
- cukraus – 2 šaukštai (tešlai) + 2 šaukštai (obuoliams apibarstyti);
- vištos kiaušinis – 1 vnt;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- sviesto – 20 g;
- vanilinio cukraus – 1 paketėlis;
- cinamono – 0,5 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- papildomų miltų – 150-160 g;
- obuolys (didelis) – 1 vnt;
- cukraus pudros (nebūtina).
Maisto gaminimo procesas
- Supilkite kefyrą į didelį dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite 2 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos.
- Dubens turinį gerai išmaišykite plaktuvu, supilkite augalinį aliejų, suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite.
- Tada suberkite kepimo miltelius, palaipsniui suberkite miltus, kiekvieną kartą gerai išmaišydami vieliniu plakikliu, ir užminkykite tešlą.
- Tešla turi būti minkšta ir laisvai tekėti nuo šaukšto.
- Iš didelio obuolio išimkite sėklas, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę, įkaitintą su sviestu.
- Apibarstykite obuolius cinamonu ir 2 šaukštais cukraus.
- Kepkite obuolius ant silpnos ugnies, kartais pamaišydami, 4-7 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies, kad jie neprarastų formos, bet būtų pakankamai minkšti.
- Paruošta tešla pripildykite keptuvėje esančius obuolius ir išlyginkite.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir statykite ant silpnos ugnies. Kepkite obuolių pyragą keptuvėje apie 15 minučių.
- Apverskite pyragą lėkšte ir kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies dar 7-10 minučių.
- Minkštas, kvapnus, švelnus obuolių pyragas, pagamintas iš kefyru išminkytos tešlos, perkeliamas iš keptuvės į tinkamą indą, atvėsinamas iki šiek tiek šiltos būsenos ir galima patiekti. Jei norite, pyragą taip pat galite apibarstyti cukraus pudra.
- Gero apetito!