Smėlio pyragas su grietinės įdaru

Esu tikra, kad šis grietinės pyrago receptas patiks visiems. Jis neįtikėtinai švelnus ir toks skanus! Rekomenduoju!

Sudedamosios dalys

Norėdami pagaminti pyragą su grietinės įdaru, turėsite:

  • Tešlai:
  • 1 kiaušinis;
  • 90 g kambario temperatūros sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 1/4 šaukštelio geriamosios sodos;
  • 180-200 g miltų.
  • Įdarui:
  • 2 kiaušiniai;
  • 350-400 g grietinės (geriausia 20 proc. riebumo);
  • 4 šaukštai cukraus;
  • 1 žiupsnelis vanilės;
  • 1,5 šaukštelio aguonų (jei reikia).

Metodas

  1. Sviestą, cukrų ir sodą sumaišykite šakute. Įmuškite kiaušinį ir plakite iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite 150 g miltų. Tada palaipsniui suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlos ilgai neminkykite, ji turi būti minkšta.
  3. Iš gautos trapios tešlos iškočiokite rutulį ir palikite 1 valandai šaldytuve.
  4. Įdarui paruošti šakute suplakite grietinę, kiaušinius, aguonas, cukrų ir vanilę. Įdaras bus gana skystas.
  5. Į 20 cm pločio ir maždaug 3,5 cm aukščio skardą, suformuodami apvadą, sudėkite sausainių tešlą.
  6. Grietinės įdarą supilkite ant sausainių tešlos ir siųskite pyragą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę maždaug 40-50 minučių.
  7. Skanus, švelnus pyragas su grietinės įdaru, prieš pjaustydami visiškai sustokite (galite palikti per naktį). Esu tikra, kad jums patiks šis nuostabus pyragas!
  8. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą