
Esu tikra, kad šis grietinės pyrago receptas patiks visiems. Jis neįtikėtinai švelnus ir toks skanus! Rekomenduoju!
Sudedamosios dalys
Norėdami pagaminti pyragą su grietinės įdaru, turėsite:
- Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- 90 g kambario temperatūros sviesto;
- 80 g cukraus;
- 1/4 šaukštelio geriamosios sodos;
- 180-200 g miltų.
- Įdarui:
- 2 kiaušiniai;
- 350-400 g grietinės (geriausia 20 proc. riebumo);
- 4 šaukštai cukraus;
- 1 žiupsnelis vanilės;
- 1,5 šaukštelio aguonų (jei reikia).
Metodas
- Sviestą, cukrų ir sodą sumaišykite šakute. Įmuškite kiaušinį ir plakite iki vientisos masės.
- Įmaišykite 150 g miltų. Tada palaipsniui suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlos ilgai neminkykite, ji turi būti minkšta.
- Iš gautos trapios tešlos iškočiokite rutulį ir palikite 1 valandai šaldytuve.
- Įdarui paruošti šakute suplakite grietinę, kiaušinius, aguonas, cukrų ir vanilę. Įdaras bus gana skystas.
- Į 20 cm pločio ir maždaug 3,5 cm aukščio skardą, suformuodami apvadą, sudėkite sausainių tešlą.
- Grietinės įdarą supilkite ant sausainių tešlos ir siųskite pyragą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę maždaug 40-50 minučių.
- Skanus, švelnus pyragas su grietinės įdaru, prieš pjaustydami visiškai sustokite (galite palikti per naktį). Esu tikra, kad jums patiks šis nuostabus pyragas!
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!