Įdaryti pyrago krepšeliai

Trumpos tešlos sausainiai visada skanūs. Yra daugybė tešlos receptų, bet aš turiu paprastą, bet labai gerą majonezo tešlos receptą. Iš šios tešlos galima kepti gardžius pyragus ir pyragaičius. Šiandien norėčiau pasigaminti smėlio tešlos krepšelius su įdaru. Krepšeliai labai švelnūs, ne per daug trapūs ir gerai išlaiko formą, net jei įdaras skystas. Įdarą galite rinktis pagal savo skonį, tačiau geriau, kad įdaras būtų sultingas. Nusprendžiau pagaminti uogienės krepšelius ir jie pasirodė esą patys skaniausi pyragaičiai. Esu tikra, kad šie majonezo pagrindu pagaminti sausainiai jums patiks.

Sudedamosios dalys

Šiems majonezu įdarytiems pyrago krepšeliams pagaminti reikia:

  • kvietiniai miltai – 500 g;
  • kepimui skirtas margarinas – 200 gr;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • majonezo – 2 šaukštai;
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
  • druskos – žiupsnelis.
  • Įdarui:
  • tirštos uogienės – 1 puodelis (aš naudojau aviečių uogienę, taip pat galite virti su uogiene, uogiene ar kitu įdaru pagal skonį).

Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį persijokite miltus ir suberkite kepimo miltelius.
  2. Sutarkuokite kepimo margariną stambia tarka ir suberkite į miltus. Margariną taip pat galite supjaustyti peiliu į mažus gabalėlius.
  3. Miltus ir margariną gerai sutarkuokite į trupinius. Tai galite daryti rankomis arba šakute.
  4. Tada įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus, majonezo ir citrinos sulčių.
  5. Užminkykite elastingą ir prie rankų nelimpančią tešlą.
  6. Padalykite tešlą į dvi dalis. Viena tešlos dalis turėtų būti šiek tiek mažesnė. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir didesnę dalį įdėkite į šaldytuvą 1 valandai, o mažesnę – į šaldiklį.
  7. Padalykite tešlą į porcijas, priklausomai nuo formų dydžio. Jei naudojate metalines formeles, lengvai patepkite jas kepimo aliejumi. Jei formos yra silikoninės, jų tepti nereikia.
  8. Iš tešlos suformuokite nedidelį rutuliuką, įdėkite jį į skardos dugną ir paskirstykite tešlą aplink skardą. Suformuokite aukštą kraštą. Nepadarykite per plonos plutos, nes vėliau ją bus sunku pašalinti.
  9. Į džiūvėsėlių krepšelius dėkite įdaro (aš naudojau uogienę) ir pripildykite juos iki 1/3 jų tūrio.
  10. Likusią tešlą išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka. Tešlos gabalėlius dėkite ant uogienės viršaus, taip suformuodami „kepurėlę”. Sudėkite krepšelius ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite krepšelius su uogiene 180-200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes, kol taps auksinės spalvos.
  11. Palikite paruoštus pyragaičius atvėsti formelėse, tada atsargiai išimkite. Į stalą patiekite krepšelius su uogienės įdaru. Štai keletas gražių ir skanių pyragaičių krepšelių, kuriuos pagaminau.
  12. Mėgaukitės arbata!

 

Parašykite komentarą