Iš parduotuvėje pirktos sluoksniuotos tešlos galima pagaminti puikių pyragaičių su įvairiais įdarais. Šiandien iš paprastos sluoksniuotos tešlos gaminsime vokelius su obuoliais. Pyragėliai purūs, skanūs ir kvapnūs. Svarbiausia formuojant vokelius užklijuoti sluoksniuotą tešlą, kad kepant įdaras neišbėgtų. Visiems patariu pasigaminti vokelius pagal šį receptą! Greita, paprasta ir labai skanu!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti šiuos vokus su obuoliais, reikės
- sluoksniuotos tešlos – 500 g;
- obuoliai – 2 vnt;
- cukraus – 2 šaukštai;
- sviesto – 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos rūgšties – žiupsnelis;
- kiaušinio trynį patepkite riebalais;
- cukraus pudros vokeliams papuošti (nebūtina).
Metodas
- Paruoškite produktus. Iš anksto atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje (aš tešlą turėjau dviem sluoksniais). Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos vidutinio dydžio kubeliais, išimdami šerdį ir kauliukus (aš obuolių nelupau). Pjaustytus obuolius, sviestą, cukrų ir citrinos rūgštį sumaišykite puode (arba nedideliame prikaistuvyje) ir įmaišykite į obuolių įdarą.
- Keptuvę su obuolių įdaru statykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Švelniai įmaišykite obuolių gabalėlius ir 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kai įdaras atvės ir tešla atšils, galite pradėti formuoti vokelius. Pirmiausia ant silikoninio kilimėlio (arba kito miltais pabarstyto paviršiaus) lengvai iškočiokite pirmąjį tešlos sluoksnį ir supjaustykite jį į 4 kvadratėlius. Antrąjį tešlos sluoksnį iškočiokite ir išpjaukite tokiu pat būdu. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite 8 kvadratėlius.
- Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite po 1 valgomąjį šaukštą obuolių įdaro.
- Pakelkite kvadrato kampus, kad gautųsi vokas, kaip parodyta nuotraukoje, ir atsargiai suspauskite kraštus. Visus sluoksniuotos tešlos vokelius suformuokite taip pat.
- Ant pergamentu išklotos kepimo skardos sudėkite 8 vokus su obuoliais.
- Šakute lengvai įmaišykite kiaušinio trynį. Vokelius patepkite kiaušinio tryniu. Įkaitinkite orkaitę ir įdėkite į ją sluoksniuotos tešlos skardą.
- Kepkite vokelius su obuolių įdaru 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių (kol taps auksinės spalvos).
- Tada išimkite iš orkaitės, leiskite tešlai šiek tiek atvėsti, jei norite, pabarstykite ją cukraus pudra ir galite patiekti į stalą. Vokeliai su obuoliais, pagaminti iš sluoksniuotos tešlos be spyruoklių, yra erdvūs ir labai skanūs!
- Gero apetito!