Mini mėsos kukuliai su mėsa

Jei mėgstate sultingus ir naminius kotletus, šis receptas jums patiks. Mini mėsos kukuliai nuo tradicinių skiriasi savo dydžiu. Jie labai skanūs ir gali būti patiekiami, pavyzdžiui, kaip sotus užkandis. Įdarui naudoju sumaišytą maltą jautieną ir kiaulieną, o tešlą minkau su vandeniu ir kiaušiniu. Mini čeburekai su mėsa yra labai skanūs ir sultingi, patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti mini mėsos kukuliukus, turėsite:

  • Tešlai:
  • kvietinių miltų – 2 puodeliai;
  • vienas kiaušinis..;
  • atvėsinto virinto vandens – 100 ml;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
  • Stiklinės talpa – 200 ml.
  • Įdarui:
  • maltos mėsos (mano atveju – mišrainės) – 200 gr;
  • svogūnai – 0,5 vieneto;
  • vandens – 2 šaukštai;
  • druskos – 2 žiupsneliai;
  • prieskonių maltai mėsai – 2 žiupsneliai.
  • Papildomai:
  • augalinio aliejaus kepimui – 250 ml (arba tiek, kiek reikia).

Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia padarome tešlą čeburekams. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos ir išmaišykite.
  2. Įdėkite žalią kiaušinį, augalinį aliejų ir vandenį.
  3. Pirmiausia išminkykite ingredientus dubenyje. Tada tešlą minkykite ant stalo rankomis. Mini cheburek tešla turi būti minkšta, nelipni prie delnų ir stalo paviršiaus. Jei reikia, minkydami įberkite dar šiek tiek miltų. Paruoštą tešlą sudėkite į celofaninį maišelį ir palikite kambario temperatūroje, kol bus paruoštas įdaras.
  4. Mini cheburek įdarui į dubenį sudėkite maltą mėsą. Svogūną nulupkite ir supjaustykite labai smulkiais gabalėliais (galite susmulkinti tarka arba mėsmale), sudėkite į maltą mėsą, pagal skonį pasūdykite ir įberkite paruoštų maltai mėsai skirtų prieskonių (prieskonius galima pakeisti maltais juodaisiais pipirais arba kitais tinkamais prieskoniais).
  5. Maltą mėsą atsargiai sumaišykite su svogūnais ir prieskoniais, tada įpilkite 2 šaukštus šalto vandens, kad malta mėsa nebūtų per tiršta.
  6. Išimkite tešlą iš celofano ir padalykite ją į 3-4 dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 2 mm storio. Naudodami serviravimo žiedą (arba tinkamą dubenėlį) išpjaukite apskritimus mini čeburekoms. Naudojau 8 cm žiedą.
  7. Ant vienos tešlos pusės dėkite šiek tiek mažiau nei arbatinį šaukštelį maltos mėsos, stengdamiesi ją paskleisti plonu sluoksniu.
  8. Tvirtai sujungkite tešlos gabalėlio kraštus, kad gautųsi cheburek, kraštus prilaikykite šakute, kad laikytųsi. Visus mini cheburekus pagaminkite taip pat.
  9. Nedideliame puode (prikaistuvyje arba keptuvėje) įkaitinkite augalinį aliejų, kol įkais. Atsargiai panardinkite mini čeburekus į aliejų ir kepkite juos iš abiejų pusių apie 40 sekundžių ant vidutinės ugnies. Čeburekai turi būti su auksine plutele. Po kepimo mini čeburekus su mėsa geriau sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
  10. Tai toks mini cheburėlis, kurį galima iškepti iš trečdalio tešlos.
  11. Šiuos minicheburekus su mėsos įdaru turėtų išbandyti kiekvienas: juos pagaminti šiek tiek paprasčiau nei klasikinius cheburekus, tačiau jų skonis toks pat geras.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą