Sluoksniuotos tešlos kepimas multicooker keptuvėje

 

Jei ieškote tobulo sausainių recepto, siūlau kepti purius sausainius daugiafunkcinėje keptuvėje. Jį galite patiekti su arbata ir uogiene, sluoksniuoti su kremu ar uogiene arba naudoti gimtadienio tortui gaminti. Pyragas nepaprastai lengvas, švelnus ir nesunkus, tačiau labai purus ir aukštas. Išbandykite, tikrai pavyks puikiai!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti purų sausainį multicooker keptuvėje, jums reikės:

  • miltų – 1 puodelis;
  • kiaušiniai – 4 pvz;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • vanilinio cukraus – 1 maišelis;
  • Sviesto – 10 gr (dubeniui patepti).
  • Stiklas – 200 g.

Metodas

  1. Naudoju kiaušinius iš šaldytuvo. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  2. Kiaušinių baltymus plakite dideliu greičiu, kol susidarys standžios viršūnės.
  3. Nedidelėmis dalimis suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, vėl ir vėl plakite, kol masė taps standi. Tada po vieną įmaišykite kiaušinių trynius ir vėl plakite. Kiekvienas kiaušinio trynys turi būti kruopščiai įmaišytas į baltymus.
  4. Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus ir medine mentele maišykite nuo apačios iki viršaus.
  5. Taip gausite purią, švelnią tešlą. Multicooker indą gerai ištepkite sviestu. Jei turite dubenį plonomis sienelėmis, jo dugną išklokite pergamentu. Turiu emaliuotą dubenį storomis sienelėmis, todėl jo neišklojau. Perkelkite tešlą į dubenį ir išlyginkite.
  6. Uždarykite prietaisą, įjunkite „Kepimo” režimą ir kepkite 50-80 minučių. Kodėl taip išsiplėtė? Daugiafunkcinių keptuvių galia skiriasi, jei jūsų daugiafunkcinė keptuvė yra didelės galios, sausainiams kepti užteks 50 minučių. Mano multicooker keptuvė nėra labai galinga, todėl mano biskvitas kepė 80 minučių. Po 45 minučių kepimo siūlau atidaryti multicooker keptuvės dangtį, jei biskvito viršus yra žalias, uždarykite dangtį ir kepkite toliau. Nesijaudinkite, pats sausainis nenukris. Išimkite paruoštą sausainį iš keptuvės ir atvėsinkite.
  7. Tęskite, kaip norite. Patiekite skaniai purius daugiafunkcinėje keptuvėje pagamintus sausainius, apibarstydami juos cukraus pudra, arba supjaustykite juos į 2-3 pyragėlius ir aptepkite kremu ar uogiene.
  8. Gero apetito!

Parašykite komentarą