Keptuvėje kepti mėsos paplotėliai

Siūlau pasigaminti labai skanius keptuvėje keptus mėsos paplotėlius. Šiuos paplotėlius gaminu jau daugelį metų ir jie būna neįtikėtinai purūs. Galima naudoti bet kokį įdarą, net ir saldų. Pageidautina kepti paplotėlius keptuvėje, tačiau mano šeimai šis būdas nelabai patinka. Todėl paplotėlius kepiau įprastu būdu – keptuvėje su pakankamu kiekiu augalinio aliejaus. Išbandykite, jums patiks šie pyragai, o ypač vyrai bus sužavėti!

Sudedamosios dalys

Kad pagamintumėte keptuvėje keptus mėsos paplotėlius, reikės:

  • Tešlai:
  • išgryninto šilto vandens – 350 ml;
  • miltų (ekstra klasės) – 450-470 gr;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • sausų mielių – 6-7 gr;
  • augalinio aliejaus – 30 gr (tešlai) + 300-400 gr (paplotėliams kepti).
  • Įdarui:
  • kiaulienos – 250 g;
  • svogūnas (mažas) – 1 vnt;
  • sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, pipirų mišinio – pagal skonį;
  • augalinį aliejų mėsai kepti.

Maisto gaminimo procesas

  1. Užminkykite tešlą: į šiltą vandenį suberkite mieles ir cukrų. Išmaišykite mišinį, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių.
  2. Kai mielės „atgyja”, t. y. atsiranda „kepurėlė”, į dubenį supilkite persijotus miltus ir druską. Šaukštu išminkykite tešlą.
  3. Tešla bus klampi ir lipni. Įpilkite 30 g augalinio aliejaus ir rankomis įmaišykite jį į tešlą.
  4. Dėl to tešla bus šiek tiek skysta ir klampi.
  5. Įdėkite tešlą į celofaninį maišelį ir jį užriškite.
  6. Įdėkite maišelį su tešla į šaldytuvą 1,5-2 valandoms. Per tą laiką tešla gerai pakils.
  7. Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite mėsos įdarą. Supjaustykite kiaulieną griežinėliais (griežinėliais).
  8. Kiaulieną pakepinkite aliejuje kartu su smulkintu svogūnu, įpilkite sojų padažo, druskos ir pipirų. Kepkite mėsą ant gana stiprios ugnies, kol lengvai paruduos, maišydami. Tada kepkite ant silpnos ugnies, kol iškeps (apie 7-10 minučių), retkarčiais pamaišydami.
  9. Tada mėsą atvėsinkite ir sumalkite mėsmale.
  10. Patepkite stalą aliejumi ir išklokite tešlą. Tešlą pateptomis rankomis padalykite į gabalėlius ir kiekvieną gabalėlį ištempkite į paplotėlį (paplotėlis neturi būti plonas). Į tešlos vidų įdėkite 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos.
  11. Suformuokite paplotėlius ir atsargiai dėkite į riebalais pateptą keptuvę. Kepkite maltos mėsos paplotėlius ant vidutinės arba silpnos ugnies, kol abi pusės taps traškios. Kepkite gana greitai – maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  12. Labai skanius, purius, keptuvėje keptus mėsos paplotėlius patiekite šiltus su grietine.
  13. Išbandykite, pyragėliai puikūs!
  14. Gero apetito!

Parašykite komentarą