Avižiniai sausainiai greitai pagaminami ir yra tokie skanūs, kad juos galima suvalgyti akimirksniu. Sausainių sudėtis labai paprasta ir netgi sveika. Jei norite, į tešlą galite įdėti džiovintų vaisių, šokolado gabalėlių, šviežių ar džiovintų uogų. Esu tikra, kad tokie avižiniai sausainiai bus skanūs daugeliui.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti greitų avižinių sausainių, turėsite:
- sviestas – 120 gr;
- miltai – 120 gr;
- avižiniai dribsniai – 150 gr;
- cukraus – 60 gr;
- druskos – žiupsnelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cinamono – 1/2 šaukštelio;
- geriamoji soda – 1/2 šaukštelio;
- citrinos sulčių, kad sodos karbonizuotų;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- cukraus pudra patiekimui.
Virimo procedūra
- Į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išminkykite.
- Įmaišykite kiaušinį, druską, cinamoną, citrinos sultis ir sodą.
- Suberkite miltus ir avižinius dribsnius.
- Užminkykite tešlą būsimiems sausainiams. Tešla gali būti šiek tiek lipni.
- Atpjaukite nedidelius tešlos gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos atskirai ant kepimo skardos. Kiekvieną rutuliuką lengvai paspauskite ranka. Skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Iš tam tikro kiekio tešlos pagaminsite 12-15 skanių ir kvapnių sausainių.
- Kepkite 10 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kol taps auksinės spalvos), tada atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Šie avižiniai sausainiai yra labai skanūs.
- Gero apetito!