Kiekviena šeimininkė žino, kokia skani yra sluoksniuota tešla, ir daugelis žmonių gamina pyragus, tortus ir pyragaičius su saldžiais ar pikantiškais įdarais. Norėčiau jums pasiūlyti nepaprastai gražų ir gardų karštą užkandį šventiniam stalui – krepšelius iš sluoksniuotos tešlos su sūriu. Šiuos krepšelius lengva pagaminti, tačiau jie atrodo nuostabiai ir jūsų svečiams patiks! Turiu paruoštos mielinės tešlos, tačiau šiam receptui galite naudoti ir tešlą be mielių. Galite naudoti bet kokį norimą sūrį, aš naudojau bryndzos ir kietojo sūrio mišinį.
Sudedamosios dalys
Sluoksniuotos tešlos krepšeliams su sūriu pagaminti reikia:
- sūrio – 150 g (aš paėmiau 100 g tiršto bryndzos sūrio ir 50 g kietojo sūrio);
- paruoštos sluoksniuotos tešlos (mano buvo mielinė tešla) – 200 g;
- raudonųjų paprikų – 0,5 vieneto (nebūtina);
- majonezo – 2 šaukštai;
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- alyvuogės be kauliukų (papuošimui) – 5 vnt;
- žalio kiaušinio trynį, kad pateptumėte krepšelius;
- žalumynai papuošimui.
gaminimo procedūra
- Atšildykite šaldytus sluoksniuotos tešlos lakštus.
- Tešlą supjaustykite 10 x 10 cm dydžio kvadratėliais. Kiekvieną kvadratą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, kad kvadratai būtų plonesni.
- Brinzą ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Įberkite maltų juodųjų pipirų, majonezo ir, jei norite, nuluptų ir smulkiai supjaustytų paprikų.
- Sumaišykite sūrio įdarą sluoksniuotos tešlos krepšeliams ir, jei reikia, pasūdykite pagal skonį.
- Tešlos kvadratėlius sudėkite į formeles arba keksiukų formeles ir suformuokite krepšelius. Kad pyrago forma nepriliptų, prieš tai ją galite patepti aliejumi, aš to nedariau, nes naudojau nepridegančią formą.
- Kiekvieną tešlos krepšelį sandariai pripildykite sūrio įdaru, kad susidarytų krūva. Krepšelių kraštus patepkite plaktu kiaušinio tryniu.
- Dėkite šį gražuolį į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
- Atsargiai išimkite krepšelius iš formos, papuoškite alyvuogėmis ir smulkintomis žolelėmis.
- Gražius ir labai skanius sluoksniuotos tešlos krepšelius su sūrio įdaru į stalą patiekite karštus.
- Gero apetito!