Sluoksniuoti pyragėliai su kopūstais

Šiuos sluoksniuotus pyragaičius pagaminti greitai ir lengvai. Įdaras gali būti koks tik norite, o kad greičiau paruoštumėte, galite naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Norite greitai ir skaniai pavaišinti savo artimuosius? Tada šis receptas skirtas jums. Kartu jau gaminome vokų pyragėlius su sūriu, o šiandien gaminsime kopūstų suktinukus (arba „vokų su kopūstais ir kiaušiniu” – kaip tik norite).

Sudedamosios dalys

Šiems kopūstų suktinukams pagaminti reikia:

  • 400 g paruoštos sluoksniuotos tešlos;
  • ¼ didelio kopūsto;
  • 3 kietai virtus vištų kiaušinius;
  • 1 kiaušinį, kad pateptumėte paplotėlius;
  • 2-3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • pagal skonį druskos, juodųjų pipirų, raudonosios paprikos;
  • šiek tiek miltų tešlai išminkyti (jei reikia).

Maisto gaminimo procesas

  1. Kopūstus susmulkinkite gana smulkiai. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir po kelių minučių sudėkite kopūstus. Pagardinkite druska ir prieskoniais. Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami 10-15 minučių. Į kopūstus sudėkite smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius ir išmaišykite. Palikite įdarą šiek tiek atvėsti. Paruoškite kopūstų ir kiaušinių įdarą sluoksniuotai tešlai.
  2. Atšildykite tešlą. Į darbo paviršių suberkite miltus (jei reikia). Iškočiokite tešlą, supjaustykite nedideliais stačiakampiais (stačiakampių dydis priklauso nuo norimo pyragėlių dydžio). Ant vieno krašto dėkite kopūstų įdarą, sulenkite „voką” per pusę ir kraštus sutvarkykite šakute, stipriai prispausdami prie sluoksniuotos tešlos. Likusius vokų pyragėlius formuokite taip pat.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu (dėl patogumo). Paruoštus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos.
  4. Kopūstų tešlą patepkite plaktu kiaušiniu ir kiekvieną tešlą subadykite šakute. Jei mėgstate, pabarstykite, pavyzdžiui, sezamo sėklomis (aš to nedariau).
  5. Kepkite apie 30 minučių, kol paplotėliai taps tvirti ir traškūs.
  6. Gardūs sluoksniuoti pyragėliai su kopūstais paruošti, galite vaišinti savo artimuosius. Gero apetito!
  7. Valgykite su malonumu!

 

Parašykite komentarą