Archangelsko miestas

Archangelsko kozuli – tai tradiciniai kalėdiniai kepiniai, paplitę Archangelsko srityje. Šie meduoliai buvo iškepti specialiai vaikams. Visos mamos ir močiutės dar gerokai prieš Kalėdas buvo užsiėmusios šių kozulių kepimu, nes jie ilgai negenda, ilgai išlaiko savo skonį ir aromatą. Daugelyje šeimų kozuliai buvo laikomi metus, iki kitų Kalėdų. Iš karto norėčiau pabrėžti, kad jų gamyba nėra sudėtinga. Visiems rekomenduoju pabandyti išsikepti tokius nuostabius kozulius.

Sudedamosios dalys yra .

Taigi, norint iškepti šiuos Archangelsko kozulokus, mums reikės:

  • miltų – 400-500 g;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • sviestas (margarinas) – 100 gr;
  • vandens – 0,5 puodelio;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • cinamono – 2 šaukšteliai;
  • malto muskato riešuto – 1 šaukštelis;
  • džiovintas maltas imbieras – 1 šaukštelis;
  • džiovintas maltas kardamonas – 1 šaukštelis;
  • gvazdikėlių (galima naudoti džiovintus miltelius) – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • sodos – 0,5 šaukštelio.
  • dekoravimui:
  • paruoštas spalvotas glajus arba naminis glajus iš cukraus pudros ir baltymų.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite prieskonius.
  2. Gvazdikėlius sumalkite trintuve iki miltelių.
  3. Sumaišykite prieskonius.
  4. Paruoškite sunkią keptuvę ir cukrų.
  5. Į keptuvę supilkite pusę puodelio cukraus.
  6. Pradėkite karamelizuoti cukrų. Pasirūpinkite, kad būtų maža kaitra. Iš pradžių nieko nemaišykite, kol susidarys pakankamai karamelės, tada nuolat maišykite.
  7. Įpilkite stačiai verdančio vandens, įmaišykite keptuvėje susiformavusią karamelę.
  8. Suberkite likusią pusę puodelio cukraus ir gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
  9. Kai cukrus ištirps, į keptuvę sudėkite sviestą (margariną). Maišykite, kol sviestas ištirps.
  10. Supilkite mišinį į didelį dubenį.
  11. Kiaušinius ir kiaušinių trynius supilkite į dubenį.
  12. Suplakite juos šakute.
  13. Kiaušinių mišinį supilkite į karamelės ir sviesto mišinį ir gerai išmaišykite.
  14. Suberkite prieskonius, druską ir miltus, sumaišytus su soda.
  15. Palaipsniui suberkite miltus, kol gausite prie rankų nelimpančią tešlą.
  16. Suvyniokite tešlą į rutulį ir palikite atvėsti. Padėkite tešlą į šaldytuvą nuo 12 valandų iki 1 dienos (kad tešla subręstų). Tačiau jei skubate, kozuli galite kepti po 2 valandų.
  17. Jei tešla labai šalta, palikite ją kambario temperatūroje, kol lengvai išsivynios. Paruošta tešla Archangelsko kozulkai yra minkšta ir lanksti. Padalykite tešlą į 4 dalis.
  18. Paimkite kiekvieną gabalėlį atskirai ir iškočiokite ant stalo 5-7 mm storio tešlą.
  19. Iškirpkite formas specialiomis formelėmis.
  20. Sudėkite šias mažas figūrėles ant kepimo popieriaus ant skardos ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5-10 minučių. Tada ištraukite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  21. Atvėsusius galite laikyti kurį laiką, kol galėsite juos glazūruoti. Arba galite pradėti puošimo procesą, kai tik kazukai atvės. Paruoškite paruoštą glajų. Arba pasigaminkite glajų patys (dubenėlyje šakute suplakite kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą, supilkite į plastikinį maišelį, padarykite nedidelį pjūvį ir išspauskite glajų). Turiu gatavos glazūros tūbelėse.
  22. Ir papuoškite Archangelsko kozulius pagal savo skonį.
  23. Kai glajus išdžiūsta, galite įdėti kozulius į dėžutę ir laukti Kalėdų, kad galėtumėte visus vaikus pavaišinti gardžiu skanėstu. Suaugusiesiems taip pat patiks šis nedidelis skanėstas.
  24. Linksmų Kalėdų!

 

Parašykite komentarą