Aguonų ir cinamono bandelės man asocijuojasi su mokyklos laikais… Kokie skanūs jie buvo mokyklos valgykloje, ir koks jų skonis… Dažnai per pertrauką bėgdavome šio paprasto ir skanaus skanėsto. Tai buvo geri laikai, kuriuos verta prisiminti… Dabar kepu bandeles savo šeimai, savo mylimiausiems berniukams. Smagu, kad jie vertina mano kulinarinius ir bandelių kūrinius, šios bandelės išnyksta akimirksniu. Tikiuosi, kad ir jūs negalėsite praleisti pro akis šio gražių mielinių aguoninių bandelių recepto ir palepinsite save ir savo artimuosius saldžių prisiminimų skoniu… ♥
Sudedamosios dalys
Mieliniams suktinukams su aguonomis pasigaminti reikia
- Mielinei tešlai:
- 4 puodeliai miltų (+ miltai darbui su tešla);
- 1 puodelis pieno;
- 1 kiaušinis;
- 30 g presuotų mielių;
- 4 šaukštai augalinio aliejaus;
- 5 šaukšteliai granuliuoto cukraus;
- ¼ šaukštelio smulkios druskos.
- Riebalams:
- 1 kiaušinio trynys;
- 1 valgomasis šaukštas pieno;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto.
- Aguonų įdarui:
- 300 g aguonų sėklų;
- 200 gr virinto karšto vandens;
- 3 valgomieji šaukštai granuliuoto cukraus.
- Baltam glajui:
- 150 g cukraus pudros;
- 5 šaukštai pieno;
- 1 šaukštelis krakmolo;
- vanilės – pagal skonį.
Maisto gaminimo procesas
- Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15-20 minučių. Nusunkite vandenį, suberkite cukrų, išmaišykite. Aguonų įdaras bandelėms paruoštas.
- Iš anksto paruoškite mielinę tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 30 minučių šiltai, kad pakiltų.
- Pabarstykite darbo paviršių miltais. Kaip gražiai susukti ritinius. 1 būdas. Tešlą iškočiokite į maždaug 30×15 cm dydžio ir 0,5 cm storio stačiakampį, o aguonų įdarą paskirstykite po visą jo paviršių. Pirmiausia suvyniokite mažesnius tešlos kraštus, tada didesnius (žr. nuotrauką) ir supjaustykite 3 cm storio juostelėmis. Kiekvieną juostelę susukite į gražų aguoninį ritinėlį (iš 1 juostelės pagaminsite 1 aguoninį ritinėlį).
- Kaip gražiai susukti bandelę. Metodas Nr. 2. Atpjaukite tešlos gabalėlį vienai bandelei, iškočiokite tešlą į 0,3-0,5 cm storio paplotėlį, visą tešlos paviršių aptepkite aguonų įdaru. Suvyniokite vieną tešlos pusę į tvirtą ritinį, perpjaukite ritinį išilgai, bet neperpjaukite iki galo. Suvyniokite ritinėlius, susukdami tešlos juosteles į skrituliuką.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite suktinukus.
- Kiaušinio trynį suplakite su pienu. Aptepkite bandeles kiaušinio tryniu (patogu naudoti konditerinį šepetėlį).
- Kepkite gražias aguonines bandeles 30-45 minutes. Aptepkite karštas bandeles sviestu ir uždenkite rankšluosčiu.
- Jei norite, bandeles galite aptepti baltu glajumi. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo ugnies. Atskirame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą, vanilę ir krakmolą. Nedidelėmis porcijomis įpilkite mišinį į pieną nuolat maišydami, kol glazūra taps vientisos konsistencijos. Glaistas paruoštas. Nepamirškite, kad atvėsus glazūra vis tiek sutirštės.
- Aptepkite bandeles glajumi ir palikite, kol glajus sustings. Ypač skanios šios labai gražios ir apetitą žadinančios mielinės bandelės su pienu.
- Gero apetito! Valgykite su malonumu!