Skanaus kefyro sausainio receptas

Norėčiau pasidalyti gardžių kefyro sausainių receptu. Aš įdėjau cukruotų vaisių, bet galite įdėti ir šviežių uogų, vaisių, riešutų ir t. t. Pyragas yra švelnus ir skanus. Prisiminti sudedamųjų dalių kiekį yra pakankamai lengva, nes daugelis produktų imami po 1 puodelį. Ne veltui šis pyragas dažnai vadinamas „puodelio pyragu”!

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti skanų kefyro manniką, mums reikės:

  • manų kruopos – 1 puodelis*;
  • kefyras – 1 puodelis *;
  • cukraus – 1 puodelis;*;
  • miltų – 1 puodelis;
  • margarinas – 100 gr;
  • sodos – 1/2 šaukštelio;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • cukruotus vaisius.
  • Puodelis 200 ml.

Metodas

  1. Į kefyrą įberkite sodos, išmaišykite ir palikite 5 minutes. Įmaišykite manų kruopas, cukrų ir persijotus miltus. Išlydykite margariną ir palikite šiek tiek atvėsti. Susmulkinkite cukruotus vaisius.
  2. Supilkite kefyrą į manų kruopų, cukraus ir miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą išmaišykite.
  3. Tada supilkite ištirpintą margariną. Gerai išmaišyta tešla turi būti tokio tirštumo kaip grietinė.
  4. Supilkite cukruotus vaisius į tešlą ir išmaišykite.
  5. Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje (tikrinkite sausu dantų krapštuku).
  6. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada išimkite jį iš formos. Pagal šį receptą kefyro pyragas yra toks skanus ir švelnus!
  7. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

Parašykite komentarą