Maišeliai ant kefyro be mielių

Kartais kefyro lieka kepiniams, todėl radau paprastą ir sėkmingą skanių, švelnių bandelių, kurios minkomos nenaudojant mielių, receptą. Jie puikiai tinka naminės arbatos vakarėliui! Galite pagaminti bandeles be įdaro, tiesiog pabarstydami iškočiotą tešlą cukrumi. Arba galite pripildyti bandeles džemo, marmelado, šokolado ar pekano riešutų masės. Maišeliai ant kefyro be mielių yra labai skanūs, erdvūs, kvapnūs, rekomenduoju šį receptą visiems!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti bandelių su kefyru ir be mielių, reikia:

  • miltų – 420 g;
  • Bet kokios konsistencijos kefyras (mano atveju – 1% riebumo) – 200 ml;
  • vienas kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 50 ml
  • cukraus – 70 g;
  • kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
  • vanilino – 1 gr.
  • Įdarui:
  • šokolado (arba lazdyno riešutų) pasta (galima pakeisti uogiene arba marmeladu) – 8 šaukšteliai (nebūtina).
  • pienu patepkite bandeles.
  • cukraus (manasis yra rudasis), kuriuo apibarstysite bandeles – 1-2 šaukšteliai.

gaminimo procesas

  1. Supilkite bet kokį riebų kefyrą į dubenį, suberkite cukrų ir vanilę, išmaišykite.
  2. Supilkite sviestą ir įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
  3. Įmaišykite kepimo miltelius ir miltus dalimis, iš pradžių maišydami tešlą šaukštu, o paskui minkydami rankomis.
  4. Tešla bus labai minkšta ir lanksti. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite maždaug 20 minučių pailsėti.
  5. Paruoštą tešlą padalykite į 2 dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į lengvai miltais pabarstytą apskritimą.
  6. Kiekvieną apskritimą perpjaukite į 7-8 dalis (iš viso turėsite 14-16 mielinių bandelių).
  7. Bagelius galite gaminti be įdaro, lengvai apibarstydami gabalėlius cukrumi. Arba galite juos pagaminti su įdaru, prie kiekvieno segmento pagrindo įdėdami po 1/2 arbatinio šaukštelio šokolado masės (arba uogienės, arba labai tirštos uogienės).
  8. Įdarą užspauskite tešlos krašte, kaip parodyta paveikslėlyje.
  9. Suformuokite bandeles suvyniodami tešlą, pradėdami nuo plačiosios segmento pusės.
  10. Ant teflonu išklotos kepimo skardos (arba pergamento) dėkite bandeles šiek tiek vieną nuo kitos, kad jos būtų pusmėnulio formos.
  11. Apšlakstykite bandeles pienu, pabarstykite cukrumi, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  12. Kepdami bandelės apskrus ir taps gardžiai auksinės spalvos. Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti ir galite patiekti. Štai kaip lengva pagaminti lengvus, skanius ir švelnius kepinius iš kefyro ir be mielių.
  13. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą