Avižinių dribsnių pyragas su obuoliais

Avižinių dribsnių ir obuolių pyragas – labai paprastas, bet skanus pyragas, kurį galite pasiūlyti savo šeimai popietinės arbatos. Receptas toks paprastas, kad su juo gali susidoroti net pradedančioji šeimininkė. Skonis puikus visur: kraštai traškūs, vidus švelnus ir kvapnus, o vidus tikrai labai skanus! Pateiksiu jums 18 cm lėkštės ingredientų.

Sudedamosios dalys

Avižinių dribsnių ir obuolių pyragui pagaminti reikės

  • avižiniai dribsniai – 110 gr;
  • kvietiniai miltai – 135 gr;
  • cukraus – 110 g;
  • obuoliai (dideli) – 3-4 vnt;
  • citrinos sultys – 1-2 šaukšteliai;
  • sviestas – 100 gr;
  • cukraus pudros pyragui apibarstyti (nebūtina).

Maisto gaminimo procesas

  1. Miltus, avižinius dribsnius ir cukrų supilkite į dubenį.
  2. Gautą sausą mišinį gerai išmaišykite – tai bus mūsų tešla!
  3. Nulupkite obuolius nuo odelės.
  4. Iš obuolių pašalinkite sėklas. Obuolius sutarkuokite stambia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis (citrinos sultys neleis tarkuotiems obuoliams patamsėti).
  5. Sviestu ištepkite 18 cm pergamentu išklotos spyruoklinės formos skardos dugną. 30 g lydyto sviesto sutarkuokite stambia trintuve ir paskleiskite ant skardos dugno.
  6. Vizualiai padalykite sausą mišinį į 4 dalis, o obuolius – į 3 dalis. Į skardą supilkite 1/4 sauso mišinio ir išlyginkite. Ant viršaus tolygiai sudėkite 1/3 tarkuotų obuolių.
  7. Vėl išklokite sauso mišinio sluoksnį, šiek tiek jį sutankinkite ir išlyginkite.
  8. Toliau – sluoksnis obuolių, sluoksnis sauso mišinio, vėl sluoksnis obuolių, o paskutinis sluoksnis – likęs sausas avižų mišinys, kurį taip pat reikia išlyginti ir sutankinti. Sutarkuokite likusį lydytą sviestą ir aptepkite visą pyrago paviršių. Avižinį pyragą su obuoliais kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių (kol įgaus auksinę spalvą). Paruoštą pyragą palikite visiškai atvėsti neišėmę iš formos.
  9. Tada peiliu apveskite kraštus ir išimkite pyragą iš formos. Jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.
  10. Supjaustykite skanų ir lengvai paruošiamą avižinį pyragą su obuoliais gabalėliais ir patiekite su kava arba arbata.
  11. Gero apetito!

Parašykite komentarą