Duonos kepimo mašina jau seniai yra mano pagrindinis pagalbininkas virtuvėje. Nustojau pirkti duoną iš parduotuvės ir kepu ją pati, nuolat mokausi naujų receptų. Viena iš mano mėgstamiausių yra prancūziška duona. Tokia duona puikiai tinka prie bet kokio patiekalo, taip pat ją skanu patiekti tiesiog užpylus sviestu prie arbatos.
Sudedamosios dalys
Norėdami duonos keptuvėje išsikepti prancūziškos duonos, turėsime:
- vandens – 230 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 2 šaukštai;
- kvietiniai miltai – 400 g;
- mielių – 1 šaukštelis;
- saulėgrąžų aliejaus – 1,5 šaukštelio.
Virimo procedūra
- Supilkite kambario temperatūros vandenį į duonos mašinos kibirą, įberkite druskos.
- Persijokite miltus, tada suberkite mieles ir pabarstykite cukrumi.
- Nustatykite mašiną į „Pagrindinį režimą”, duonos svoris – 750 g, pluta – vidutinė. Pradėkite programą.
- Kai miltai pradės virsti kepalu, į kibirą supilkite saulėgrąžų aliejų.
- Pasibaigus programai, išimkite prancūzišką duoną iš kibiro ir atvėsinkite.
- Duonkepėje iškeptą prancūzišką duoną galima labai gerai supjaustyti griežinėliais, tačiau ji nesutrupa. Jei norite, į šią duoną galite dėti įvairių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, Provanso, itališkų arba bazilikų, mairūno mišinio pagal savo skonį.
- Gero apetito!