Sausainiai keptuvėje

Internete radau šį keptuvės sausainių receptą ir iš karto norėjau juos pagaminti ir išbandyti. Tai neįtikėtinai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai sausainiai. Toks skanėstas pagaminamas skubant ir praverčia, kai karšta arba nenorite įjungti orkaitės. Šį puikų patiekalą ypač įvertins mažieji smaližiai.

Sudedamosios dalys

Norėdami skubiai keptuvėje pasigaminti sausainių, turėsite:

  • kvietinių miltų – 1,5-2 puodeliai;
  • cukraus – 100 g;
  • vištos kiaušinis – 1 vnt;
  • 20 % grietinės – 3 šaukštai;
  • augalinis aliejus be kvapiųjų medžiagų – 40 ml;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • cukraus pudros – pagal pageidavimą.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite sausainių ingredientus.
  2. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Mums reikės tik kiaušinio trynio. Supilkite cukrų į dubenį, įmuškite kiaušinio trynį ir gerai išminkykite.
  3. Tada įpilkite grietinės.
  4. Maišykite mikseriu ir plakite, kol mišinys ims burbuliuoti.
  5. Tada supilkite augalinį aliejų ir vėl plakite 3-5 minutes.
  6. Tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite.
  7. Pradėkite minkyti tešlą šaukštu, o kai tik tešla pradės sukibti, tęskite minkymą rankomis. Tešla turi būti lygi ir vientisos tekstūros. Tada tešlą iškočiokite į maždaug 4 cm skersmens ovalą. Supjaustykite ovalą mažais gabalėliais.
  8. Suvyniokite gabalėlius į maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliuką ir išlyginkite, bet ne per plonai. Pasirinktinai ant sausainių šakute galite padaryti raštą.
  9. Sausus sausainius kepkite sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės (kol lengvai paruduos).
  10. Išimkite paruoštus sausainius iš keptuvės, leiskite jiems atvėsti ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Šiuos nepaprastai skanius sausainius patiekite prie arbatos ar kavos, ypač gardūs jie yra su šaltu pienu. Štai kaip skubėdami galite paruošti nuostabų skanėstą mažiesiems ir suaugusiesiems.
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą