Kavos pyragas su kefyru

Kavos pyragas su kefyru – tai greitas ir paprastas kepinys, kurį galima pasigaminti greitai. Jį galima paruošti vakariniam arbatos vakarėliui šeimai. Pyragas nuostabus: skanus, kvapnus, švelnus ir sultingas, labai panašus į tortą. Jis paprasčiausiai mirkomas grietinėje ir cukruje, tačiau būtent šis impregnavimas suteikia pyragui neįprasto švelnumo. Pyragą kepiau multicooker keptuvėje, bet galite kepti ir orkaitėje.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti kavos pyragą su kefyru, jums reikės:

  • bet kokio riebumo kefyras – 100 ml;
  • tirpios kavos – 3-4 šaukšteliai;
  • vištų kiaušiniai – 2 vnt;
  • ištirpintas sviestas – 100 g;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • acte ištirpintos sodos – 1 šaukštelis;
  • miltai – 130 gr.
  • Kremui:
  • 20 % grietinės – 250 g;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • Bet koks tarkuotas šokoladas (arba šokolado gabalėliai) papuošimui.
  • 200 ml stiklinė.

Virimo procedūra

  1. Supilkite kavą į kambario temperatūros kefyrą, išmaišykite ir palikite 30 minučių. Kava turi visiškai ištirpti kefyre. Į kiaušinius įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos.
  2. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol taps šviesūs ir purūs, tada sudėkite suminkštintą sviestą, kefyrą ir kavą. Vėl gerai išplakite.
  3. Suminkštinkite sodą su actu.
  4. Į išplaktą mišinį suberkite sodą. Įmaišykite persijotus miltus. Maišytuvu išminkykite tešlą, kad jos konsistencija būtų panaši į gana tirštos grietinės ar grietinėlės. Ištepkite multicookerio dubenį (arba kepimo skardą) trupučiu augalinio aliejaus arba sviesto ir sudėkite tešlą.
  5. Nustatykite „Multicooker” kepimo programą 60 minučių. Jei kepate orkaitėje, pašaukite kepimo indą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes (būtinai patikrinkite mediniu pagaliuku).
  6. Kai pyragas bus paruoštas, atvėsinkite jį ant grotelių.
  7. Į grietinę suberkite cukrų ir išmaišykite. Galite įberti cukraus pudros, kad skonis būtų geresnis.
  8. Perpjaukite pyragą į 2 dalis. Kiekvieną dalį gerai (2 kartus) aptepkite grietine.
  9. Sudėkite pyragėlius vieną ant kito. Torto viršų patepkite kremu. Pagaminkite skanų ir švelnų kavos pyragą iš kefyro ir palikite jį šaldytuve mirkti 3-4 valandas. Tada pyrago viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu (bet kokiu), aš naudojau juodojo ir baltojo šokolado gabalėlius. Supjaustykite pyragą gabalėliais ir patiekite su arbata.
  10. Mėgaukitės pyragu!

 

Parašykite komentarą