Šarlotė su šaldytomis uogomis

Daugelis žmonių šaldikliuose turi uogų atsargų, kurias galima panaudoti gaminant troškinius, kompotus, desertus ar mėgstamus kepinius. Šiandien siūlau pasigaminti gardų, aromatingą šaldytų uogų kišą. Šį pyragą gaminau su šaldytomis gervuogėmis, juodaisiais serbentais ir avietėmis. Galite naudoti bet kokias po ranka turimas uogas. Toks pyragas – tikra skonių šventė. Padarykime tai!

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti kišą su šaldytomis uogomis, jums reikės:

  • cukraus – 1 puodelis;
  • 5 kiaušiniai;
  • miltų – 1 puodelis;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • bet kokių šaldytų uogų (aš naudojau šaldytas avietes, gervuoges ir juoduosius serbentus) – 1 puodelis;
  • cukraus pudros pabarstymams.
  • 250 ml stiklinė.

Metodas

  1. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius ir 4 minutes plakite mikseriu.
  2. Plakant kiaušinių ir cukraus mišinio tūris padidės kelis kartus, o cukraus kristalai visiškai ištirps.
  3. Tada į cukraus ir kiaušinių mišinį suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius kartu su kepimo milteliais.
  4. Tešlą maišytuvu plakite 1-2 minutes iki vientisos masės (arba maišykite šaukštu).
  5. Tešla bus minkšta, panaši į vidutinio tirštumo grietinę, nuo šaukšto ji tekės gana sklandžiai (kaip nuotraukoje).
  6. Į tešlą įmaišykite šaldytas uogas (uogų atitirpinti nereikia).
  7. Šaukštu išmaišykite tešlą.
  8. Išklokite kepimo skardą (aš kepu 26 cm skersmens storasienėje ketaus keptuvėje) pergamentiniu popieriumi (arba patepkite sviestu). Supilkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  9. Pyragą su šaldytomis uogomis kepkite apie 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Paruoštumą patikrinkite mediniu pagaliuku (pagaliukas liks sausas, ant jo nebus tešlos, kai pradursite paruoštą kepinį). Išimkite paruoštą kišą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite, neišėmę iš formos, tada ištraukite jį tiesiai su popieriumi ir išverskite ant lėkštės ar padėklo, nuimdami popierių.
  10. Visiškai atvėsusį pyragą, jei reikia, apibarstykite cukraus pudra. Šaldytas uogų pyragas yra švelnus, saikingai saldus ir labai skanus, patiekiamas su kava arba arbata.
  11. Skanaus ir malonaus laiko!

 

Parašykite komentarą