Daugelis žmonių jau žino ir vertina karališkojo sūrio pyrago receptą. Siūlau išbandyti šokoladinį karališkąjį sūrio pyragą, turintį nepakartojamą šokolado ir sūrio pyrago skonį! Trapi, trapi tešla ir švelnus, burnoje tirpstantis varškės įdaras yra kažkas tokio! Jį būtina išbandyti prie popietinės arbatos ar šventinio stalo – tai fantastiškas pyragas!
Sudedamosios dalys
Šokoladiniam varškės sūrio pyragui pagaminti reikės:
- Tešlai:
- papildomų baltųjų miltų – 150 gr;
- cukraus – 50 gr;
- sviesto margarino (arba sviesto) – 100 gr;
- kakavos miltelių – 20 gr;
- druskos – žiupsnelis;
- kepimo miltelių – 1/4 šaukštelio;
- vanilės – 1/4 paketėlio.
- Įdarui:
- varškė – 250 g;
- vištienos kiaušinis – 2 vnt;
- cukraus – 50 gr;
- bulvių krakmolo – 15 gr;
- vanilino – 1/4 maišelio.
Maisto gaminimo procesas
- Norėdami paruošti tešlą, į miltus suberkite persijotus kakavos miltelius, cukrų, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir vanilę.
- Gerai išmaišykite miltų mišinį, tada sudėkite stambiai tarkuotą šaldytą margariną (arba sviestą).
- Mišinį gerai patrinkite rankomis, kad susidarytų smulkūs šokolado gabaliukai.
- Įdarui į varškę įmaišykite cukrų, vanilę, žalius kiaušinius ir krakmolą.
- Imersiniu maišytuvu išplakite varškės masę iki vientisos masės. Masė bus gana skysta – taip ir turi būti.
- 18-19 cm skersmens torto formos dugną išklokite pergamentu, supilkite 2/3 šokolado drožlių, išlyginkite ir šiek tiek paspauskite.
- Tada supilkite varškės įdarą ir ant viršaus suberkite likusias šokolado drožles.
- Šokoladinius karališkuosius pyragaičius kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
- Leiskite sūrio pyragui visiškai atvėsti formoje, tada atsargiai išimkite ir perkelkite ant lėkštės.
- Skanų, aromatingą ir švelnų šokoladinį karališkąjį sūrio pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
- Gero apetito!