Norite ką nors skanaus patiekti savo šeimai prie rytinės kavos ar popietinės arbatos? Tada pagal šį paprastą receptą iškepkite biskvitą su virintu sutirštintu pienu. Suktinukas švelnus, skanus ir aromatingas. Prieš patiekdami papuoškite ištirpintu šokoladu arba apibarstykite cukraus pudra. Pasigaminkite tokį ritinėlį ir jis jums patiks!
Sudedamosios dalys
Biskvito suktinukams su virintu sutirštintu pienu pasigaminti reikia:
- vištienos kiaušinis – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltai – 125 g
- cukraus – 125 g
- kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
- virinto sutirštinto pieno – 0,5 stiklainio;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- sviestas – 20 gr;
- cukraus pudra pabarstyti kepinį;
- smulkinto juodojo šokolado (arba pieniško šokolado) – 1 šaukštelis.
Maisto gaminimo procesas
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų.
- Kiaušinius su druska ir cukrumi plakite 3-4 minutes (mišinys turi būti šviesus ir purus).
- Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Šaukštu maišykite tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti ne per tiršta, ji turi bėgti nuo šaukšto.
- Kepimo skardą (mano dydis 35×30 cm) išklokite pergamentu, supilkite tešlą ir išlyginkite. Būkite atsargūs, kad tešla nebūtų storesnė nei 0,5-0,7 cm, nes jei ji bus storesnė, bus sunku ją suvynioti.
- Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Laiką reguliuokite pagal savo orkaitę, biskvito apačia neturėtų būti apkepusi, o viršus – lipnus. Tuoj pat karštą pyragą suvyniokite į pergamentą ir palikite atvėsti.
- Į išvirusį sutirštintą pieną įmaišykite ištirpintą sviestą ir 1 valgomąjį šaukštą grietinės.
- Kondensuotą pieną, sviestą ir grietinę gerai išmaišykite mikseriu.
- Atvėsusį sausainį atsargiai išvyniokite ir nuimkite pergamentą. Biskvitą aptepkite virintu sutirštintu pienu, sumaišytu su sviestu ir grietine.
- Vėl suvyniokite sausainį į tvirtai susuktą sausainį.
- Padėkite vyniotinį į šaldytuvą 1 valandai. Po to tolygiai nupjaukite kraštus. Skanų biskvito suktinuką, pagamintą su virintu sutirštintu pienu, apibarstykite cukraus pudra, kapotu (arba tarkuotu) šokoladu ir galite patiekti. Toks kepinys būtų puikus priedas prie arbatos ar kavos.
- Gero apetito!