Sangria

Sangrija – populiariausio Ispanijos vakarėlių kokteilio receptas.

Produktai Sangria

Raudonasis vynas – 1 litras
Obuolių sultys – 2 litrai
Oranžinė – 1 vnt.
Mandarinas – 1 vnt.
Kiviai – 1 vnt.
Bananai – 1 vnt.
Juodosios vynuogės – 100 g
Cinamonas – 2 lazdelės
Manoma, kad sangrija atsirado maždaug prieš 400 metų Pietų Ispanijoje. Greičiausiai iš pradžių šis kokteilis buvo tiesiog būdas panaudoti blogus vaisius, kurių Ispanijoje netrūksta. Supjaustyti vaisiai buvo sumaišyti su vynu, kad būtų sukurtas nepaprastai skanus gėrimas! Tuomet buvo tobulinami sangrijos receptai, kurių susikaupė daugybė. Dabar kiekvienas gali rasti sau patinkančią sangriją.

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSangria
Recepto nuotrauka: Sangrija – 1 žingsnis
Kaip gaminti sangriją:

Nulupkite ir supjaustykite kivį griežinėliais.

Recepto nuotrauka: Sangrija – 2 žingsnis
Nulupkite ir supjaustykite bananą griežinėliais.

Recepto nuotrauka: Sangrija – 3 žingsnis
Apelsiną ir mandariną supjaustykite griežinėliais su žievele.

Recepto nuotrauka: Sangrija – 4 žingsnis
Į du 2 litrų talpos stiklainius supjaustytus vaisius padalijame po lygiai, vynuoges perpjauname per pusę. Įberkite cinamono. Supilkite sultis ir vyną. Palikite sangriją bent 30 minučių.

Recepto nuotrauka: Sangrija – 5 žingsnis.
Paruoštą sangriją supilkite į ąsotį kartu su vaisiais ir patiekite. Jūsų svečiams tai patiks!

Parašykite komentarą